Βαθμολογία

ΕΕ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Πούτιν βάλθηκε να καταστρέψει την Ουκρανία, αλλά καταστρέφει και το μέλλον της χώρας του», τόνισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, όπως είπε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής:

Θα προτείνω ένας συγκεκριμένος αριθμός ρωσικών τραπεζών να αποκλειστούν από το SWIFT και να μην μπορούν να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση του πολέμου. Οι τράπεζες αυτές δεν θα είναι σε θέση να κάνουν χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και αυτό θα εμποδίσει ουσιαστικά τις ρωσικές εξαγωγές και εισαγωγές.

Δεύτερον, θα παραλύσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Έτσι θα αφαιρέσουμε τη δυνατότητα από τον Πούτιν να βρει χρήματα για την πολεμική του μηχανή.

Και τέλος, θα εργαστούμε για να απαγορεύσουμε στους Ρώσους ολιγάρχες να χρησιμοποιούν τα χρηματοοικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία στις αγορές μας, αποκόπτοντας τη Ρωσία από τις αγορές.

«Ο Πούτιν βάλθηκε να καταστρέψει την Ουκρανία, αλλά καταστρέφει και το μέλλον της χώρας του», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν.

in.gr