Βαθμολογία

Το τρίποντο ο Κίσσαβος Συκουρίου στο γειτονικό ντέρμπι (PICS)

Απέναντι στην μαχητική Αναγέννηση Καλοχωρίου

Πραγματικό γειτονικό ντέρμπι ήταν αυτό που διεξήχθη το Σάββατο (26/2) ανάμεσα στην Αναγέννηση Καλοχωρίου και τον Κίσσαβο Συκουρίου με τελικό σκορ 1-2 για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ.

Της Βάσως Γκατζούλη

Το παιχνίδι τα είχα όλα όπως δύναμη, πάθος, πολλά νεύρα και πολύ μεγάλη ένταση, πολλές ευκαιρίες, καθώς και τρία γκολ. Ο καιρός είχε αλλάξει από τη λιακάδα και είχε πολύ τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια του ματς, αφού το βουνό του Κισσάβου ήταν χιονισμένο, όμως οι κερκίδες των δύο ομάδων ήταν πολύ ζεστές, αφού ήταν γεμάτες και με παλμό βοήθησαν τις δύο ομάδες.

Αν και βαθμολογικά τις δύο ομάδες χωρίζουν αρκετοί βαθμοί, το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, αφού στο πρώτο ημίχρονο οποιαδήποτε ευκαιρία και αν δημιούργησε ο Κίσσαβος είχε απέναντί του έναν πολύ καλό τερματοφύλακα τον Καραποστόλη που πραγματικά έπιασε τα άπιαστα.

Όμως και η ομάδα του Καλοχωρίου έπαιξε με πάθος, προσπάθησε να δημιουργήσει και παρότι στο 41’ προηγήθηκε το Συκούριο, κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με ισοπαλία, αφού στην εκπνοή έκανε το 1-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στο 49’ ο Κίσσαβος μπήκε και πάλι μπροστά και έκανε το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έδειξαν πολύ μεγάλο ζήλο στο δεύτερο μέρος, πίεσαν, κέρδισαν πολλά φάουλ και κόρνερ στην περιοχή και προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις για την ισοφάριση, κάτι που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Καλοχώρι είχε και τέσσερις βασικές απουσίες παικτών. Στο τέλος του ματς υπήρξε και πάλι πολύ ένταση και νεύρα και από τις δύο ομάδες κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει αφού το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή, πόσο μάλλον στο ερασιτεχνικό. Ελπίζουμε τέτοιες εικόνες να εκλείψουν από τα γήπεδα.

Στο 10’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Βελλής, το σουτ από κοντά ο Κορδέλας, με το ένα χέρι έδιωξε  Καραποστόλης. Οι αμυντικοί στη συνέχεια δεν έδιωξαν από την περιοχή, έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Τζιούρα να κάνει το σουτ και τον Πατρίκη Θ. να διώχνει προ της γραμμής.

Στο 32’ καλοχτυπημένο φάουλ του Πλιάγκα με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε ο Καραποστόλης. Τέσσερα λεπτά μετά το φάουλ εκτέλεσε ο Κορδέλας, η μπάλα πέρασε δίπλα από ο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 38’ το φάουλ εκτέλεσε ο Πλιάγκας, έδιωξε με τις γροθιές ο Καραποστόλης. Στο 41’ τη σέντρα έβγαλε ο Κορδέλας και ο Τζιούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 44’ το σουτ του Βελλή πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και ένα λεπτό μετά στην ανατροπή του Πατρίκη Θ., δόθηκε πέναλτι που εκτέλεσε ο Μάρκου για το 1-1.

Στο 47’ πολύ καλό φάουλ του Μάρκου, έδιωξε με τις γροθιές ο Γιάκου. Ένα λεπτό αργότερα το πρώτο σουτ έγινε από τον Πλιάγκα, το δεύτερο από τον Κορδέλα, τρίτο από τον Κώτσια που έφυγε άουτ μέσα από την περιοχή. Στο 49’ ωραία σέντρα του Πλιάγκα για τον Κώτσια μέσα στην περιοχή, αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 75’ ο Κώτσιας ξέφυγε στην αντεπίθεση, μόνος του με τον Καραποστόλη έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 78’ καλό σουτ του Χριστοδούλου, έπεσε στη γωνία με υπερένταση ο Γιάκου και έδιωξε σε κόρνερ και στο 82’ πολύ καλό σουτ του Κώτσια, η μπάλα πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αναγέννηση Καλοχωρίου (Βασίλης Μάρκου): Καραποστόλης, Μάρκου (68′ Χριστοδούλου), Μπαλοδήμος, Γραβάνης, Χαρταλάμης, Νούσιος, Πατρίκης Τ., Πατρίκης Θ., Έξαρχος (46′ Τσιρώνης Α.), Ζαβρής, Κοττάκος.

Κίσσαβος Συκουρίου (Αποστόλης Τσιανάκας): Γιάκου, Βελλής, Αγγέλης, Τόπης, Λανάρας, Βόραδας, Νεμπεγλέρας, Κορδέλας (78′  Δημάκης), Κώτσιας, Τζιούρας, Πλιάγκας (68′ λ.τ. Μέρκο).

Διαιτητική τριπλέτα: Καραγιάννης, Μπλιώνας, Πάλλας.