Βαθμολογία

Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει με το «Κόκκινο Ποτάμι 2»

Το «Κόκκινο ποτάμι», θα αρχίσει πιθανότατα να κυλά ξανά τηλεοπτικά από τη νέα χρονιά με τον δεύτερο κύκλο του. Πρόκειται για τη μεγάλη επιτυχία του κορυφαίου σκηνοθέτη, Μανούσου Μανουσάκη, που προβλήθηκε τη σεζόν 2019-2020 από το ΟΡΕΝ, περιγράφοντας τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή τον έρωτα δύο νέων.
 
Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους τηλεθεατές και ανέβασε ψηλά τον πήχη της μυθοπλασίας. Η κινηματογραφικών προδιαγραφών παραγωγή «Κόκκινο Ποτάμι» που βασίστηκε στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και μετέφερε στους τηλεθεατές στα σκληρά χρόνια του διωγμού των Ελλήνων του Πόντου, μέσα από έναν θυελλώδη έρωτα, εξετάζεται να επιστρέψει και πάλι από την ίδια συχνότητα. Η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία θα μπορούσε να εκτυλιχτεί ο δεύτερος κύκλος, έχει ήδη κατατεθεί στο κανάλι από τον Μανούσο Μανουσάκη και την ομάδα του, το συγγραφικό δίδυμο Σταύρο Αβδούλο και Ειρήνη Ριτσώνη. Η ιστορία θα αφηγείται πλέον τη φυγή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων προς την Ελλάδα από τον Πόντο αλλά από τη Μικρά Ασία, καθώς η παραγωγή θα έχει εκτενή αναφορά και στην καταστροφή της Σμύρνης.
 
Το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα λάβουν χώρα τα γεγονότα αφορά μεταξύ 1919-2024. Ο αεικίνητος και αστείρευτος Μανούσος Μανουσάκης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το ΟΡΕΝ και τους επικεφαλής Γιάννη Λάτσιο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Χρύσα Μασούρου διευθύντρια προγράμματος προκειμένου οι δύο πλευρές να βρουν τη χρυσή τομή και να επισφραγιστεί επίσημα η συνεργασία. Η απόφαση για το αν δοθεί το πράσινο φως θα παρθεί άμεσα καθώς απαιτείται μεγάλος χρόνος προετοιμασίας για μια τέτοια παραγωγή αξιώσεων. Σύμφωνα με το παρόν χρονοδιάγραμμα, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο. Στο προσεχές διάστημα θα αναζητηθούν οι ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν το νέο μεγάλο εγχείρημα του σκηνοθέτη, ενώ θα υπάρξουν και γνώριμοι ήρωες από τον πρώτο κύκλο -όσοι κατάφεραν σεναριακά να επιβιώσουν που θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο με τον δεύτερο. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή της Αναστασίας Παντούση, η οποία στο τελευταία επεισόδιο μαζί με το μωρό της πήρε τον δρόμο της προσφυγιάς.
 
Πηγή: TV24