Βαθμολογία

Εθνική Νεανίδων: Ελλάδα-Πολωνία 0-1

Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της με την Πολωνία, το οποίο, όπως και το πρώτο, διεξήχθη στο Emileon Sportcenter του Αγρινίου, η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε 1-0. Η Κάτζορ με εύστοχο πέναλτι στο 39΄ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Βελτιωμένη η εικόνα της Εθνικής, που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.

Ελλάδα: Μανγκοπούλου, Γεωργούλα, Γκούνη-Παπαϊωάννου (73΄ Μάρκου), Ζώτου (73΄ Ζιώγα), Γιαννακά, Μπαξεβάνου (55΄ Μούκα), Μαρκουτσά (73΄ Κατσανού), Παπαθεοδώρου (55΄ Κρομύδα), Καλέση, Κατωπόδη (55΄ Τριανταφύλλου), Παπαγεωργίου.

Πολωνία: Ράντκιεβιτζ, Μπίετζκαντ, Κάτζορ, Σόμπαλ, Ρόμπελ, Σαραπάτα, Μαλινόβσκα (46΄ Όγκιερμαν), Ντούμπτζιακ, Μαρτίνα Μπους (65΄ Ντόμιν), Μαρελίνα Μπους (55΄ Τόμπιτζικ), Ντούκνοβσκα.

"Στόχος η σταθερότητα σε βάθος χρόνου"

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση της Εθνικής Νεανίδων παρά την ήττα με 1-0, ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Παπακώστας μετά τη λήξη του δεύτερου φιλικού με την Πολωνία στο Αγρίνιο. "Μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα που να ανταγωνίζεται τις πολύ δυνατές αντιπάλους", τόνισε μεταξύ άλλων.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη σημερινή εμφάνιση. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε οι νικητές. Είδαμε αυτά που έπρεπε στο προηγούμενο παιχνίδι και αποφασίσαμε να ανεβάσουμε πιο ψηλά την ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάμε πολύ καλύτερα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε και δεχθήκαμε το γκολ όταν κάναμε τις αλλαγές, πράγμα λογικό, αφού σκοπός ήταν να αγωνιστούν όσο περισσότερες παίκτριες γινόταν. Η Πολωνία έκανε ελάχιστες αλλαγές, καθώς όπως έμαθα από τη συνάδελφο υπήρξαν αρκετές παίκτριες που δεν ήταν διαθέσιμες λόγω τραυματισμών.

Σημασία ωστόσο δεν έχει τόσο η νίκη ή η ήττα σε ένα φιλικό παιχνίδι. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι παίκτριές μας έδειξαν ότι στο επίσημο τουρνουά που έρχεται μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τις πολύ δυνατές και πιο ψηλά στο Ranking από μας, Τσεχία και Ιρλανδία, ενώ θα παλέψουν ακόμη και με την πανίσχυρη και κάτοχο του ευρωπαϊκού τίτλου, Γαλλία.

Θέλω όμως να τονίσω, ως γενικότερη φιλοσοφία, ότι προτιμώ να βλέπω πιο μακριά. Δεν με απασχολούν οι βραχυπρόθεσμες επιτυχίες, ακόμη και το επίσημο τουρνουά βραχυπρόθεσμο το θεωρώ. Φυσικά θα προσπαθήσουμε, απέναντι σε ομάδες πιο δυνατές από μας, να τα πάμε καλά, όμως, βλέποντας τη Νεανίδων και την Κορασίδων, πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα που να δείχνει σταθερότητα και να ανταγωνίζεται ακόμη και τις πολύ δυνατές αντιπάλους. Σημασία για μένα έχει η σταθερότητα σε βάθος χρόνου, που θα ανεβάσει την ψυχολογία των παικτριών, και όχι οι μεμονωμένες επιτυχίες".