Βαθμολογία

Μεγάλη πρόκριση του Φαλανιακού στα πέναλτι, οδηγήθηκε στους 4 του Κυπέλλου

Ένα σπουδαίο παιχνίδι διεξήχθη την Τρίτη (15/2) στο ανανεωμένο γήπεδο της Φαλάνης, με τον Φαλανιακό να υποδέχεται τον Οικονόμο Τσαριτσάνης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ.

Της Βάσως Γκατζούλη

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δίχως σκορ και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι με τον Φαλανιακό να επικρατεί με σκορ 5-3 και να παίρνει το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ.

Γεμάτη ήταν η κερκίδα του γηπέδου από φιλάθλους των δύο ομάδων αλλά και ουδέτερους που έδωσαν την παρουσία τους αφού είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες με τον Οικονόμο (απουσίαζαν οι Σουγλής, Πούτας, Ντάλλας, Μιφτάρι) να παίζει ένα ωραίο παιχνίδι και να μην αφήνει περιθώρια έτσι ώστε να «ξεκλειδώσει» η άμυνά του και φυσικά όπου χρειάστηκε ο έμπειρος Νούσιας δήλωσε παρών.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στην διάρκεια του παιχνιδιού ήταν στο 90’ για τον Οικονόμο με τον Πίπιλα που μόνος του σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι και εκεί έλυσαν τις διαφορές τους.

Στο 5’ ο Δραχαλίβας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντούφας έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπλέντι Μούτσα έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Σιάτρας από κοντά την κεφαλιά που κατέληξε κόρνερ.

Στο 30’ μεγάλη ευκαιρία με τον Βλαχάκη που πέρασε την άμυνα, έκανε το σουτ, τον σταμάτησε με τα πόδια ο Ντιντής.

Στο 42’ μεγάλη ευκαιρία με τον Γαρυφαλλόπουλο, έκανε το σουτ, τον σταμάτησε με τα πόδια ο Νούσιας.

Στο 50’ ωραία άλλαξαν οι Γαρυφαλλόπουλος και Πανταζής Η. με τον Λάϊο να κάνει το σουτ, μπλόκαρε και πάλι ο Νούσιας.

Το επόμενο λεπτό καλοχτυπημένο φάουλ του Δραχαλίβα, έδιωξε με τις γροθιές ο Ντιντής. Στο 61’ σουτ – βολίδα του Πανταζή Η. το οποίο πέρασε άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Τσιάκος 1-0

Βλαχάκης 1-1

Λόλας 2-1

Ντούφας 2-2

Γιαννακόπουλος 3-2

Δραχαλίβας 3-3

Μούτσα 4-3

Αθανασούλης (άουτ)

Μπλέντι 5-3

Φαλανιακός (Κώστας Νεμπεγλέρας-Χρήστος Λιάπης): Ντιντής, Καραμπούζης, Γιαννακόπουλος, Σιάτρας, Λάϊος, Πανταζής Η. (89΄ Παπαγεωργίου), Μούτσα, Μπλέντι, Γκιουρσάνης (77΄ Νάστας), Τσιάκος, Γαρυφαλλόπουλος (81΄ Λόλας).

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Νίκος Φώλλας): Νούσιας, Ντούφας, Γκαντούνας, Αθανασούλης, Αυλογιάρης, Πάτσης, Δραχαλίβας, Μουλτσιάς Δ. (78΄ Μπουμπουνάρας), Σεμερτζίδης (87΄ Γεωργούλης), Κωνσταντινίδης (46΄ Πίπιλας), Βλαχάκης.

Διαιτητική τριπλέτα: Μπουρουζίκας, Μάνος, Παπαγεωργίου.