Βαθμολογία

Πρόκριση για τον Δωτιέα Αγιάς, απέναντι στον μαχητικό Ηρακλή Χάλκης (PICS)

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης (15/2) στην φιλόξενη και ηλιόλουστη Χάλκη. Στο γήπεδο «Δέσποινα Μπατζιανούλη» αναμετρήθηκαν ο Ηρακλής Χάλκης κόντρα στον Δωτιέα Αγιάς.     

Του Χρήστου Γκατζούλη

Τις δύο ομάδες χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία, όμως ο θεσμός του Κυπέλλου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον παραδοσιακά και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Χάλκης απόλαυσαν ένα άκρως ενδιαφέρον ματς που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Το συγκρότημα του Δωτιέα πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ αφού επικράτησε με σκορ 1-3. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι νικητές αφού αποβλήθηκε στο 76’ ο Στέφανος Παπαγιαννούλης.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, φάσεις και από τις δύο ομάδες και σίγουρα πολύ μεγάλο σασπένς. Ο Ηρακλής Χάλκης του Κώστα Κουτσούκη παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες, παρόλα αυτά οι παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν ψυχή και κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο που αγωνίζεται σε παραπάνω κατηγορία και έχει στόχο το πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες της Χάλκης για την προσπάθεια και την μαχητικότητα που έδειξαν.

Από την άλλη ο Δωτιέας Αγιάς του Τάσου Μπεριτζά και Κώστα Παπαρίζου με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα (ξεκουράστηκαν παίκτες ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος) παρουσιάστηκε δυναμικός, είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και γενικά πάλεψε για την πρόκριση, αφού έχει στόχο και σε αυτό το θεσμό. Υπήρχαν ευκαιρίες στο ματς που θα μπορούσαν οι παίκτες του Δωτιέας να τις εκμεταλλευτούν με καλύτερο τρόπο και να πάρουν ευκολότερα την πρόκριση. Σε κάθε περίπτωση οι νικητές πήραν αυτό που ήθελαν από το συγκεκριμένο ματς και βλέπουν μπροστά, αφού ο «γολγοθάς» του πρωταθλήματος συνεχίζεται.  

Στο 10’ φάουλ εκτέλεσε ο Δημολιός από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά από τον Πατσιωτό για το 0-1. Στο 35’ γύρισμα του Φουκαλά από δεξιά στον Πατσιωτό που έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 41’ ο Βράκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπουζούκας προωθήθηκε πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε λίγο άουτ.

Στο 49’ το κόρνερ εκτέλεσε ο Βράκας, ωραία κεφαλιά από το νεαρό Παναγιώτη Βογιατζή για το 1-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Μακρής έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο κίπερ. Στο 55’ ο Ραπτοτάσιος έδωσε στον Παπαδόπουλο, ο τελευταίος έκανε το σουτ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Επτά λεπτά αργότερα μακρινό σουτ του Γκατζούλη, πέρασε λίγο άουτ. Στο 73’ ωραίο ευθύβολο σουτ του Παπαγιαννούλη για το 1-2.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος (ήταν τελευταίος παίκτης) ξέφυγε στην αντεπίθεση και ο Παπαγιαννούλης τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Κουκούλη να δείχνει την κόκκινη κάρτα.

Στο 77’ σε θέση τετ α τετ βρέθηκε ο Χατζής όμως το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 82’ ο Μακρής πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά δεν βρήκε στόχο, η φάση ξεκίνησε από φάουλ.

Στο 86’ σουτ του Λεσάϊ, μπλόκαρε με τη δεύτερη ο τερματοφύλακας της Χάλκης. Στο 93’ στην αντεπίθεση ο Δωτιέας κάνει το 1-3 με κοντινό πλασέ του Μακρή με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα.

Ηρακλής Χάλκης (Κώστας Κουτσούκης): Κατηγιάννης, Βογιατζής Σ., Τζεμολάρι Ν., Βογιατζής Π., Μπουζούκας, Ανδρώνης (82’ Οικονόμου), Αθανασιάδης, Γκαραβέλης, Παπαδόπουλος, Βράκας (69’ Καλογιάννης), Ραπτοτάσιος (90’ Τζεμολάρι Αλ.).

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Πατέτσος, Κορτσάρι, Τσακάλι, Δημολιός (46’ Γκατζούλης), Σούλης, Παπαγιαννούλης, Φουκαλάς (79’ Μπλατσέρης), Ντακούλας (46’ Μακρής), Πατσιωτός (46’ Λεσάϊ), Κολοβός (46’ Κορλός), Χατζής.

Διαιτητική τριπλέτα: Κουκούλης, Καρακώστας, Παραφέστας.