«Φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς βάζουν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, με την αμόλυβδη βενζίνη να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο από τις αρχές Ιανουαρίου όταν και ξεκίνησε το ράλι των ανατιμήσεων.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή την 4η ακριβότερη μέση τιμή βενζίνης στην Ευρώπη και την 8η στον κόσμο με τις προβλέψεις για το πότε θα αποκλιμακωθούν οι τιμές να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες.
«Το επόμενο διάστημα οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των καυσίμων θα συνεχιστούν. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών», εκτίμησε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.
Σχετικά με το πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης ο κ. Ασμάτογλου εκτίμησε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα θα αγγίξει τα 2 ευρώ, αλλά στη νησιωτική Ελλάδα και στις απομακρυσμένες περιοχές θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το όριο.
Νέο ρεκόρ σήμερα για την αμόλυβδη
Πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε τα 1,857 ευρώ το λίτρο με την μέση τιμή της «κατοστάρας» να ξεπερνά τα 2 ευρώ και το diesel κίνησης να φτάνει τα 1,6 ευρώ ανά λίτρο(1,600).

ethnos.gr