Συγκινητική για ακόμα μία φορά ήταν η στάση του πατέρα του 19χρονου Άλκη. Ο κ. Άρης Καμπανός, στο πλαίσιο φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και Καβάλα, έστειλε νέο ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, σημειώνοντας ότι θα γίνει πρεσβευτής ενότητας για όλους τους φανατισμένους.
Ερωτηθείς για το εάν θα αποδεχόταν τη συγγνώμη των δραστών, απάντησε τονίζοντας: «Να τους δώσω το χέρι να τους πω συλλυπητήρια γιατί δεν είχαν την ευκαιρία να δώσουν το χέρι στον Άλκη να τον κάνουν φίλο τους. Συλλυπητήρια στα παιδιά για αυτά που κάνανε».
«Η θυσία του Άλκη αποτελεί ένα γεγονός ξημερώματος μιας νέας Ελλάδας προς το καλύτερο. Να μονιάσουμε, να βλέπουμε αθλητικούς αγώνες, την ευγενή άμιλλα των ποδοσφαιριστών και οι φίλαθλοι να χειροκροτήσουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος τους παίκτες γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος», τόνισε ο κ. Καμπανός και πρόσθεσε ότι «εμείς συμμετέχουμε για να τους δίνουμε κουράγιο».
Όταν ρωτήθηκε εάν τα φανατισμένα παιδιά θα λάβουν το μήνυμα, απάντησε: «Ξεκίνησα με λόγια και κάνω πράξεις, θα παλέψω όσο μπορώ, όπως μπορώ, ως πρεσβευτής ενότητας. Ας είναι η θυσία του γιου μου ένα γεγονός ένωσης κι όχι διχασμού, φτάνουν οι εμφύλιοι».
Οι 22 ποδοσφαιριστές αγκαλιάστηκαν πριν την έναρξη του αγώνα και όλοι μαζί φώναξαν το όνομα του δολοφονημένου νεαρού.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ