Βαθμολογία

Δεύτερος γύρος με το... «μαχαίρι στα δόντια»

Το ανεπίσημο φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκει την ΑΕΛ στην δεύτερη θέση του Βορείου Ομίλου της Superleague (όπου ανεπίσημο καθότι ορισμένα ματς υπολείπονται) με 33 βαθμούς. Οι "βυσσινί" βρίσκονται 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βέροια, η οποία έχει μια αναμέτρηση λιγότερη.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη έχει συνολικά την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα σε Βόρειο και Νότιο όμιλο έχοντας δεχθεί μόλις 5 τέρματα σε 16 αγώνες. Αν μελετήσουμε το στατιστικό θα διαπιστώσουμε πως ισοδυναμεί με 31,25%. Δηλαδή η ομάδα δέχεται τέρμα περίπου ανά 3 με 4 αγώνες.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης ανέλαβε τα "ηνία" στην τεχνική ηγεσία κατά την περίοδο των εορτών, λίγες μέρες πριν το κομβικό παιχνίδι με την Ξάνθη, όπου η ΑΕΛ έκανε επίδειξη δύναμης. Στα δικά μου μάτια, αυτό που έδωσε στην ομάδα είναι ένα αγωνιστικό πλάνο που βασίζεται στην ορθολογική ανάπτυξη. Βρήκε ένα ποιοτικό ρόστερ, το οποίο όμως δεν είχε πλάνο.

Η βελτίωση της ομάδας με τον νέο της τεχνικό είναι εμφανής. Εμφανής και σε μαθηματικό επίπεδο κάτι το οποίο αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά συνάμα και σε επίπεδο εικόνας. Προσωπικά παρακολουθώντας τους αγώνες αυτό που διακρίνω σε μεγάλο βαθμό είναι η αξιοποίηση πολλών ποιοτικών ποδοσφαιριστών για τους οποίους δεν υπήρχαν οι βάσεις ώστε να ξεδιπλώσουν την ποιότητά τους. Ο Μάριο Όγκποε αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η ποιότητα του ρόστερ είναι αναμφισβήτητη. Η ομάδα φτιάχτηκε το καλοκαίρι για να πάρει την άνοδο και αυτό θα διεκδικήσει ως το φινάλε. Τα παιχνίδια από εδώ και πέρα θα είναι τελικοί, καθώς τα περιθώρια για λάθη έχουν γίνει πλέον ελάχιστα. Θεωρώ πως η ΑΕΛ έχει όλα τα "φόντα" ώστε να πάρει την άνοδο. Τα λάθη που έγιναν στην αρχή έχουν μείνει στο παρελθόν και ευχή όλων μας είναι να μην στοιχίσουν όταν κάνουμε το τελικό "ταμείο" για την φετινή σεζόν.

ΥΓ: Οι σπουδές μου με έφεραν στην Λάρισα. Εδώ μοιραία στις αρχές του Οκτώβρη βρέθηκε στον δρόμο μου ο Χρήστος Γκατζούλης. Ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος που μου έδωσε την δυνατότητα να εργαστώ τόσο στην ιστοσελίδα του όσο και στο ραδιόφωνο της ΑΕΛ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και δημοσίως από αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Δαϊρετζής