Βαθμολογία

Το ντέρμπι και οι ιστορίες του

Ο ΠΑΟΚ νίκησε για τρίτη φορά με ανατροπή φέτος, αλλά για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό από το 2013, με τους «πράσινους» να κάνουν τρεις σερί ήττες μετά από 10 χρόνια.

Ανατροπή…
Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό ήταν και το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής στην εξέλιξή του, καθώς ο ΠΑΟΚ νίκησε τελικά με ανατροπή 2-1, αν και ο Παναθηναϊκός για 71 λεπτά, από το 6' ως το 77' προηγείτο με 1-0. Τα γκολ από δύο αμυντικούς μάλιστα, Ίνγκασον και Σάστρε, έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Ήταν η τρίτη νίκη του ΠΑΟΚ με ανατροπή στη σεζόν, οι άλλες με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης, όλες στην έδρα του. Δεν έχει άλλη ομάδα περισσότερες ανατροπές στο φετινό πρωτάθλημα.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν η τρίτη ήττα με ανατροπή, μετά από αυτή στην Τρίπολη και από τον ΟΦΗ μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες ήττες με ανατροπή φέτος.


Ο ΠΑΟΚ δε χάνει….

Ήταν η έβδομη επίσκεψη στη σειρά του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη, που δεν κάνει νίκη και όγδοη μαζί με το Κύπελλο. Τέτοιο σερί είχε να κάνει από την περίοδο 1971-1980, όταν δεν είχε νικήσει στη Θεσσαλονίκη εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου.

Οι "πράσινοι" έχουν να κάνουν "διπλό" στην Τούμπα από τις 31 Μαΐου 2017, στα Playoffs τότε.


Οι προηγούμενες ανατροπές

Μάλιστα εκείνο το παιχνίδι ήταν το τελευταίο πριν από το χθεσινό, που μια από τις δύο ομάδες νίκησε με ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 3-2 (20' σουτ Μπίσεσβαρ, 68' σουτ Πέντρο Ενρίκε - 27' σουτ Κλωναρίδης, 79' σουτ Λουντ, 90' κεφαλιά Μολίνς).

Ο ΠΑΟΚ είχε να νικήσει τον Παναθηναϊκό με ανατροπή εδώ και οκτώμισι χρόνια. Ήταν στις 6 Οκτωβρίου 2013, όταν νικούσε στην Τούμπα με 2-1 (27' πέναλτι Στοχ, 48' κεφαλιά Αθανασιάδης - 21' κεφαλιά Μπεργκ).

Φορμάρισμα και ντεφορμάρισμα

Και ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε την όγδοη νίκη του στα εννέα τελευταία παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός υπέστη την τρίτη διαδοχική του ήττα, μετά από αυτές με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ. Μάλιστα σε ένα διάστημα εννέα ημερών.

Τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είχε να κάνει σχεδόν δέκα χρόνια. Ήτα το Μάρτιο του 2012, όταν έχανε από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το τελευταίο παιχνίδι είχε διακοπεί στο 83' με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0.

Αν αναζητήσουμε τρεις ήττες του Παναθηναϊκού χωρίς μηδενισμό, θα πρέπει να γυρίσουμε πάνω από 20 χρόνια πίσω. Στο Σεπτέμβριο του 2002, όταν ο Παναθηναϊκός έχανε με το Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του τα τρία πρώτα  παιχνίδια, με ΠΑΟΚ, Προοδευτική και ΑΕΚ.

Εννέα ήττες

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις εννέα ήττες στο πρωτάθλημα. Ποτέ άλλοτε δεν έχει κάνει τόσες πολλές στα πρώτα 21 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Άλλωστε ποτέ στην ιστορία του δεν έχει ξεπεράσει τις 11 σε ολόκληρο πρωτάθλημα, και αυτό έχει γίνει σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, ενώ και πέρσι είχε 11 ήττες, αλλά σε 36 αγώνες μαζί με τα Playoffs και παίζοντας τέσσερις φορές με κάθε ομάδα της εξάδας.