Βαθμολογία

Σημαντικός εκτός έδρας βαθμός για τον Απόλλωνα Λάρισας

Ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε ο αγώνας Ξάνθης-Απόλλων Λάρισας, στον εξ αναβολής αγώνα της 11ης αγωνιστικής της Super League 2.

Η τακτική προσέγγιση του Απόλλωνα Λάρισας ήταν άριστη από τον Θωμά Γράφα γι’ ακόμη μια φορά, με τους Λαρισαίους να παίρνουν ένα σημαντικό βαθμό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε αποφασισμένη να βρει το γρήγορο γκολ παίζοντας στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τους Θρακιώτες να έχουν τρεις πολύ καλές στιγμές με τον Διαμαντόπουλο, αλλά και μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 23′ με το σουτ του Αλί Μπαμπά να σταματά στο δεξί δοκάρι του Αστρά ενώ ο Τσέλιος που πήρε το ριμπάουντ δεν βρήκε στόχο με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε τους πρώτου μέρους παρά την κυριαρχία των γηπεδούχων στο γήπεδο.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος με την Ξάνθη να μπαίνει δυνατά και να απειλεί με σουτ του Γκινσάρι και μοναδική χαμένη ευκαιρία του Διαμαντόπουλου απ;o κοντινή απόσταση.

Mε το ματς να παίζεται στο μισό του Απόλλωνα Λάρισα που έπαιζε με συμπαγή και σκληρή αμυντική τακτική, κλείνοντας έξυπνα όλους τους χώρους προς τα καρέ του Αστρά, η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως να μπορεί να βρει λύσεις για να παραβιάσει την εστία του γκολκίπερ των Λαρισαίων.

Η μεγαλύτερη φάση χάθηκε στο 94′ όταν μετά από γύρισμα του Μονρόουζ απο πλεονεκτική θέση ο Γκινσάρι αστόχησε απελπιστικά και η Ξάνθη τελικά παρά την πίεση της, δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι έμεινε στο 0-0.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Ίτσο, Πολίμος (68′ Θυμιάνης), Μιχαήλ, Φαζός, Τζανακάκης, Βιθέντε (68′ Μονρόουζ), Τσέλιος, Δόρης, Τσιλιγγίρης (57′ Γκινσάρι), Αλί Μπαμπά (92′ Παπάζογλου), Διαμαντόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Θωμάς Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Villa, Λίταινας (90+4′ Ζιάκας), Λουκάς, Καλούσης, Μπαλογιάννης (32′ λ.τρ. Lemaangr), Κοζού, Χατζής, Νούσιος (83′ Σούλτσε), Τiboue.

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας). Βοηθοί: Χατζηνάκος, Κουβαλάκης (Δράμας). 4ος: Τσιάρας (Καβάλας).