«Σκληρή γραμμή» φαίνεται ότι κράτησε η Ρωσία κατά την συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, την ίδια ώρα που  έχει αναπτύξει περισσότερους από 127.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία αυξάνοντας τους φόβους για εισβολή στη χώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Κατέστη σαφές στον Άντονι Μπλίνκεν, ότι η περαιτέρω αγνόηση των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες σχετίζονται πρωτίστως με τη συνεχιζόμενη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ στρατιωτική κυρίευση του εδάφους της Ουκρανίας δια της μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης δυνάμεων και μέσων της συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας, θα έχει τις πλέον σοβαρές συνέπειες».
Εν μέσω των ανησυχιών, οι χώρες της Βαλτικής αλλά και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, στέλνουν στην περιοχή όπλα και ναυτικές δυνάμεις.
Ο Μπάιντεν από την πλευρά του «προφητεύει» επέμβαση του Πούτιν, αλλά παράλληλα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο η Ρωσία να ενεργήσει με τρόπο που δεν εμπίπτει στις παραμέτρους ενός συμβατικού πολέμου.
«Η Ρωσία έχει μια μακρά ιστορία στη χρήση μέτρων, εκτός της απροκάλυπτης στρατιωτικής επέμβασης, στην επιθετική πολιτική της όπως παραστρατιωτικές τακτικές – τις λεγόμενες επιθέσεις γκρίζας ζώνης και ενέργειες από Ρώσους μισθοφόρους» είπε.
Στα σύνορα ρωσικές δυνάμεις
Εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar Technologies δείχνουν εξοπλισμό και στρατεύματα στο Κλίμοβο σε απόσταση μόλις 8 μιλίων από τα σύνορα με την Ουκρανία και στο Κλίντσι, περίπου 18 μίλια από τα σύνορα.
Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 106.000 στρατιώτες, ενώ αν προστεθούν οι θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις, ο συνολικός αριθμός των στρατιωτών υπερβαίνει τις 127.000.

in.gr