Βαθμολογία

Πέθανε ο θρύλος της Ρόζενμποργκ

Ο σπουδαιότερος προπονητής του νορβηγικού ποδοσφαίρου, Νιλς Άρνε Έγκεν, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της Ρόζενμποργκ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Η Ρόζενμποργκ αλλά και το νορβηγικό ποδόσφαιρο θρηνούν για τον θάνατο του Νιλς Άρνε Έγκεν, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στον χώρο της προπονητικής.

«Ο Νιλς Άρνε Έγκεν είναι ο μεγαλύτερος προπονητής του νορβηγικού ποδοσφαίρου όλων των εποχών και το μεγαλύτερο όνομα και αστέρι της Ρόζενμποργκ. Από την Τετάρτη, αναπαύεται η ψυχή του αφού έφυγε σε ηλικία 80 ετών», αναφέρει η Ρόζενμποργκ σε ανακοίνωσή της.

Ως ποδοσφαιριστής ο Έγκεν έκανε καριέρα σε Ρόζενμποργκ και Βαλερένγκα κατακτώντας συνολικά 3 πρωταθλήματα, ενώ αγωνίστηκε και 29 φορές με την εθνική Νορβηγίας.

Ωστόσο, έγραψε ιστορία ως προπονητής, καθώς από το 1971 μέχρι το 2010, σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους, κατέκτησε με την Ρόζενμποργκ 14 πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 11 διαδοχικά, καθώς και 6 Κύπελλα, ενώ οδήγησε την ομάδα της Νορβηγίας οκτώ σερί σεζόν στους ομίλους του Champions League, αντιμετωπίζοντας κατά καιρούς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Από το 2016 είχε αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, με το άγαλμά του να βρίσκεται έξω από το γήπεδο της Ρόζενμποργκ ως ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του.