Βαθμολογία

Καρυδάτη νίκη μέσα στο Δίστομο!!! (PICS)

Παίζοντας με ψυχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και καταθέτοντας ότι είχαν και δεν είχαν, οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Λάρισας πήραν μία καρυδάτη νίκη μέσα στο Δίστομο κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 1-2. Με αυτό το «διπλό» οι Λαρισαίοι έπιασαν και πάλι κορυφή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Χρήστος Γκατζούλης

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (3ος όμιλος) σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο που σε καμία περίπτωση δεν ευνόησε τους φιλοξενούμενους.

Παρόλα αυτά οι παίκτες του Χρήστου Χατζηλιάδη και του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου μόχθησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος πήραν μία μεγάλη νίκη με σκορ 1-2.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τους παίκτες του Διστόμου να παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο και να πιέζουν τον Ηρακλή σθεναρά. Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη ο Ηρακλής Λάρισας κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο σε μεγάλο βαθμό στα πρώτα 45 λεπτά και να σκοράρει λίγο πριν το ημίχρονο σε ένα κομβικό σημείο του ματς.

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά με το Δίστομο να φέρνει το παιχνίδια στα ίσα από μία ανέλπιστη στιγμή.

Ο Ηρακλής όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα αφού ήταν αποφασισμένος για τη νίκη και πέντε λεπτά αργότερα σκόραρε και πήρε τους τρεις πόντους που τόσο ήθελε. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και άλλη φορά αφού είχαν και δοκάρι με απευθείας φάουλ του Γκίκα στο 85'.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε ένα κουβάρι τους νικητές, αφού πήραν ένα μεγάλο διπλό σε μία δύσκολη έδρα και άφησαν στο παρελθόν την ήττα με τον άδικο τρόπο που ήρθε από το Ύπατο.

Πολλά και δικαιολογημένα είναι τα παράπονα από τον Ηρακλή από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Σε αρκετές στιγμές οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για τις αποφάσεις του και σίγουρα  έφυγαν από το γήπεδο με τη νίκη αλλά και με πολλά παράπονα…

Στο 9’ ο Δήμου για τους γηπεδούχους βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Χάμο, με τον τελευταίο να διώχνει σωτήρια! Στο 14’ την κεφαλιά του Κακαβίτση μπλόκαρε ο κίπερ του Διστόμου.

Δέκα λεπτά αργότερα ωραίο σουτ του Μπάμη έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών του Διστόμου, έφτασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που δύσκολα μπλόκαρε.

Στο 41’ ο Γεωργουσόπουλος είδε την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι.

Για να φτάσουμε στο 45’ όταν το σουτ έκανε ο Κακαβίτσης από πλάγια αριστερά, ασταθής ήταν η απόκρουση του τερματοφύλακα και στην επαναφορά ο Αλεξίου με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση (0-1).

Στο 72’ ο Δήμου έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο Χάμος. Το γκολ της ισοφάρισης για το Δίστομο σημειώθηκε στο 76’, όταν ο Γεωργουσόπουλος έκανε μία σέντρα σουτ από πλάγια αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.

Το νικητήριο γκολ για τον Ηρακλή σημειώθηκε στο 81’ όταν ο Αλεξίου στην αντεπίθεση έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, απέκρουσε ασταθώς ο Πάππς και στην επαναφορά με κεφαλιά ψαράκι ο Κακαβίτσης έκανε το 1-2, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα!

Αμβρυσσέας Διστόμου (Γιάννης Λύτρας): Πάππος, Αντωνόπουλος, Ιωάννου, Κυπραίος, Βιεννάς, Γεωργουσόπουλος, Αλμπάνης (78’ Μπότσης), Μαλισσόβας, Μπαλντάς, Δήμου.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Χάμος, Ναρίνογλου (85’ Τάρτας), Καμπέρης (75’ λ.τ. Κουτσούκης), Δοδοντσάκης, Αγρόδημος, Χασομέρης, Μπάμης, Αλεξίου, Μπρακαμόντε (75’ Γκίκα), Κακαβίτσης (93’ Παπαδόπουλος).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Χουλιάρας (Εύβοιας) με βοηθούς τους κ.κ. Τσιπούρα και Χλεμπογιάννης (Φωκίδας).

Τα αποτελέσματα (3ος όμιλος)

ΑΟ Υπάτου - Νέα Αρτάκη 1-1

Νέο Κεραμίδι – Φήκη 3-0

Δίστομο - Ηρακλής Λάρισας 1-2

Δήμητρα Ευξεινούπολης – Π.Ο.Ε 0-1

Μακρυχώρι - Ατρόμητος Παλαμά 0-3 α.α.

Αταλάντη – Αγριά 2-1

Η βαθμολογία (11η αγωνιστική)

1. ΑΟ Υπάτου 24

2. Ηρακλής Λάρισας 24

3. Π.Ο.Ε 20

4. Δήμητρα Ευξεινούπολης 18

5. Νέα Αρτάκη 18

6. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 16

7. Αμβρυσσέας Διστόμου 13

8. Θησέας Αγριάς 13

9. Φήκη 13

10. Ατρόμητος Παλαμά 11

11. Αταλάντη  9

*Ο Αετός Μακρυχωρίου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η συνέχεια (Κυριακή 23/1, 15:00)

Ηρακλής Λάρισας-Νέα Αρτάκη

Φήκη-Π.Ο.Ε

ΑΟ Υπάτου-Ατρόμητος Παλαμά

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου-Θησέας Αγριάς

Δίστομο-Αταλάντη

Δήμητρα Ευξεινούπολης-Μακρυχώρι 3-0 α.α.