Βαθμολογία

Super League 2: Ένσταση ο Λεβαδειακός

Super League 2: Κατέθεσε και επίσημα ένσταση την Τρίτη (18/1) ο Λεβαδειακός κατά της Καλάματας για τις Κάρτες Υγείας στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» έκαναν πράξη αυτό σκεφτόντουσαν από την Δευτέρα (17/1) με αφορμή την αμέλεια των υπεύθυνων της Μαύρης Θύελλας στο μεταξύ τους αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα η Καλαμάτα πήγε στη Βοιωτία με τις παλιές Κάρτες Υγείας παικτών που είχαν νοσήσει με κορονοϊό και όχι με τις αναθεωρημένες από δικό τους λάθος.

Οι Μεσσήνιοι θα κληθούν σε απολογία και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν το ματς στα χαρτιά, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας.

Για το θέμα αυτό το άρθρο 3 του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου αναφέρει ότι: «Σε περίπτωση βεβαιωμένης πρόσφατης λοίμωξης, ο αθλητής θα παραπέμπεται για εκτεταμένο καρδιολογικό και εργαστηριακό έλεγχο και θα εκδίδεται νέα κάρτα υγείας αθλητή, απαραίτητα από ειδικευμένο καρδιολόγο».

Επί του θέματος υπήρξε σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ προς τις ΕΠΣ που αναφέρει ότι: «Με έγγραφο προς τις ΕΠΣ, η Διεύθυνση Ποδοσφαίρου ενημέρωσε ότι, για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, για την επάνοδο στις αθλητικές δραστηριότητες αθλητή που νόσησε με COVID-19, χρειάζεται γνωμάτευση καρδιολόγου ότι μπορεί να αθληθεί κανονικά και έκδοση νέας Κάρτας Υγείας Αθλητή από ειδικευμένο καρδιολόγο».

mikriliga.com