Βαθμολογία

Ήττα από το... πουθενά για τον Ηρακλή Λάρισας (PICS)

Ο Ηρακλής Λάρισας έδωσε το πρώτο του παιχνίδι για το 2022, την Κυριακή (16/1) απέναντι στον ΑΟ Υπάτου στο AEL FC ARENA για την 11η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η Λαρισινή ομάδα γνώρισε την ήττα με σκορ 0-1, με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να σημειώνεται στο 94’ από μία ανύποπτη φάση.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Ο Ηρακλής Λάρισας μετά από αυτή την απρόσμενη όπως ήρθε ήττα υποχώρησε στη 2η θέση και το Ύπατο πέρασε πρώτο με δύο βαθμούς περισσότερους.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου, καθώς και ορισμένοι φίλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το ματς δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αφού οι δύο ομάδες κοιτούσαν κυρίως να κρατήσουν το μηδέν. Παιχνίδι κέντρου στο μεγαλύτερο διάστημα, με τον Ηρακλή Λάρισας να έχει τις καλές του στιγμές και με κορυφαία φάση λίγο πριν το τέλος με τον Κακαβίτση που έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος ανέβασαν και άλλο «στροφές», πίεσαν τον αντίπαλο που περιορίστηκε σε αμυντικούς προσανατολισμούς και πραγματικά θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, σύμφωνα με την ροή του ματς και την κατοχή της μπάλας.

Οι γηπεδούχοι μόχθησαν πάρα πολύ για το αποτέλεσμα, είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και δημιούργησαν κάποιες σημαντικές στιγμές μπροστά από την εστία του Υπάτου.

Από την άλλη το Ύπατο χωρίς να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση πήρε ένα ανέλπιστο διπλό σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Στο 15’ ο Πέντα για το Ύπατο έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 24’ ο Χασομέρης έκανε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Βουτσελάς.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ ο Μπρακαμόντε έκανε ένα σουτ το οποίο πέρασε άουτ. Έντεκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το φάουλ, απέκρουσε ο Βουτσελάς.

Στο 69’ ο Γκίκα για τον Ηρακλή έκανε ένα μακρινό σουτ η μπάλα πέρασε αόυτ.

Στο 80’ ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Αλεξίου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Κακαβίτσης μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Για να φτάσουμε στο 94’ όταν το Ύπατο κέρδισε ένα φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, παίκτης του Ηρακλή με το κεφάλι μέσα από την περιοχή, έστειλε κατά λάθος τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης – Θάνος Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Κούλπας (29’ λ.τ. Δοδοντσάκης), Γκαλίτσιος, Αγρόδημος, Ναρίνογλου (78’ Κακαβίτσης), Μπάμης (67’ Γκίκα), Αλεξίου, Μπρακαμόντε, Χασομέρης.

Ύπατο (Γιώργος Αντωνόπουλος): Βουτσελάς, Αργυρίου, Παπαδόπουλος, Βέρτζος, Σταγάκης, Ματία, Ταυταρίδης (83’ Ζέλεφ), Πέντα, Σπηλιώτης (90’ Μπιλίμπασης), Ποτουρίδης, Νικλητσιώτης (63’ Ζήση).

Διαιτητικής τριπλέτα: Μπούτσικος, Τσεχελίδης, Φακανάς.