Βαθμολογία

Πλεύρης: «Ταβάνι τα 1.000 άτομα στα γήπεδα για 15 μέρες»

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζουν τα μέτρα για την παρουσία του κόσμου και θα εξετάσει τις προτάσεις που του έγιναν. Η συνάντηση των εκπροσώπων της Super League με τον Θανάση Πλεύρη δεν στάθηκε αιτία ν’ αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι λόγω της κατάστασης, για 15 μέρες η παρουσία 1.000 θεατών στα γήπεδα θα είναι ταβάνι. Επισήμανε επίσης ότι θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και ζήτησε υπομονή από τους φιλάθλους.

«Η υγειονομική κατάσταση της χώρας μάς υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία, ειδικά στο ποδόσφαιρο και την Super League», είπε ο Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο 15νθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Όμως επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από την Super League για τρόπο λειτουργίας πρωτοκόλλου, όπου θα τηρούνται τα μέτρα και θα μπορεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η διαδικασία του πρωταθλήματος, δεσμεύτηκα αυτές τις προτάσεις να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, βούλησή μας είναι να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία. Θεωρούμε ότι θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν μία υπομονή αυτό το 15ήμερο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα πως μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό.

Περιμένουμε τις προτάσεις από τη Λίγκα. Θα γίνουν παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα στο 15ήμερο θα τα επεξεργαστούμε. Για να είμαστε ειλικρινείς. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο δεν θα υπάρξει αλλαγή, αλλά εξετάζουμε στο βαθμό που το επιτρέπει η εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή μετά τις 16 Ιανουαρίου. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

onsports.gr