Βαθμολογία

Μονοκλωνικά αντισώματα: Διεύρυνση κριτηρίων για τη χορήγησή τους

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενημέρωσε τους γιατρούς για τη διεύρυνση κριτηρίων όσον αφορά τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων

Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter το μεσημέρι της Κυριακής η Μίνα Γκάγκα.

Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πλέον τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν και να χορηγούνται και σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς μετά και την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

Σύμφωνα με την ίδια η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων αφορά μη νοσηλευόμενους ασθενείς που περνάνε «ήπια-μέτρια νόσο».

«Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα.