Βαθμολογία

Γκοτζαμανίδης: «Από εδώ και πέρα τα λάθη δεν θα συγχωρούνται»

Ο στόπερ της ΑΕΛ, Νίκος Γκοτζαμανίδης, μιλώντας στο sdna, δηλώνει ικανοποιημένος, παρά τον αποκλεισμό, από την προσπάθεια κόντρα στον κάτοχο του θεσμού, ΠΑΟΚ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Γκοτζαμανίδης:

Για τους στόχους του με την ΑΕΛ: «Σίγουρα η ΑΕΛ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, έχουμε το πιο γεμάτο ρόστερ κατά την άποψή μου στην κατηγορία, από εκεί και πέρα είχαμε έναν και μοναδικό στόχο, αυτόν της ανόδου, είναι πολύ δύσκολο πλέον γιατί χάσαμε πολύτιμους βαθμούς σε σημαντικά παιχνίδια, χάσαμε πολύτιμους βαθμούς με Πιερικό και Ηρακλή, με την Καρδίτσα μέσα στο γήπεδό μας. Είναι μεγάλος ο δρόμος, έχουμε έναν γεμάτο γύρο με πολλές δυσκολίες, από εδώ και πέρα τα λάθη δεν θα συγχωρούνται, θα πρέπει να παίρνουμε τα παιχνίδια γιατί έχουμε μείνει πίσω».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα φέτος στη Super League 2: «Νομίζω η Βέροια είναι μία ομάδα σε υψηλό επίπεδο, αγωνίστηκα κιόλας σε αυτό το παιχνίδι ως επιβράβευση για την πολύ καλή εμφάνιση που έκανα απέναντι στον ΠΑΟΚ για το κύπελλο».

Για την εικόνα της ΑΕΛ και την προσπάθειά της κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Μένει πικρία όταν κάνεις μία τόσο μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ παλεύοντας μάλιστα σε δύο παιχνίδια. Για μένα είναι λάθος η απόφαση του διαιτητή (σ.σ το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ του ΠΑΟΚ με τον Γιάσμιν Κούρτιτς στο Αλκαζάρ), δεχθήκαμε γκολ στο 96', ήταν δύσκολο για μας ωστόσο χάρηκα τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου γιατί δώσαμε το 100%. Θα μπορούσε ο Όγκμποε να κάνει γκολ κάποια από τις ευκαιρίες του και να τελειώσει το παιχνίδι. Είχαμε ένα πλάνο, μας είπε ο προπονητής να κρατήσουμε πίσω για να μην δεχθούμε γκολ και ανάλογα με το πως θα κυλούσε το παιχνίδι, θα ανοιγόμασταν για να πετύχουμε ένα τέρμα».

Για τα όσα ξεχώρισε από τον ΠΑΟΚ: «Είδα μία αδυναμία, που δεν την περίμενα είναι η αλήθεια, οι παίκτες του είχαν μεγάλες αποστάσεις και έδειχναν αδυναμία όταν βγάζαμε αντεπιθέσεις, από το πουθενά είχαμε δύο μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, βγήκε ο Μάριος (σ.σ Όγκμποε) τετ α τετ και χάσαμε ευκαιρίες».

Για το πέρασμά του από τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες: «Έχω επαφές με πρώην συμπαίκτες μου, πιο πολύ με τον Λύρατζη και τον Ταλιχμανίδη, ήμασταν μαζί και με τον Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μου επαγγελματική ομάδα, ήμουν 4 χρόνια εκεί, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία εκεί. Αυτό ήταν κάτι δύσκολο για μένα και κλείστηκα στον εαυτό μου αλλά μία μέρα είπα ''βγαίνεις και παίρνεις αυτό που σου αξίζει ή κάθεσαι και κλαις κάνοντας κάτι άλλο''».

Για το πέρασμά του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Με είχαν πάρει για δοκιμαστικό, έκατσα εκεί 6 χρόνια, ήμουν ένας εκ των αρχηγών, σε κάθε τμήμα, από την Κ15 μέχρι και την Κ20. Ο Ολυμπιακός σου παρέχει τα πάντα, είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, σε κάνουν από μικρή ηλικία να σκέφτεσαι σαν επαγγελματίας, ήρθα 14 χρονών παιδί από την Κατερίνη και είδα πράγματα που με έκαναν να αγαπήσω ακόμη πιο πολύ αυτό που κάνω, είχαμε μέχρι και όριο βαθμών, μας πίεζαν σε εισαγωγικά να έχουμε καλούς βαθμούς δίνοντας βάρος στην εξέλιξή μας και εκτός γηπέδου. Ευχαριστώ τον Θεό που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλές μεγάλες προσωπικότητες, ο καθένας με βοήθησε με τον τρόπο του. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος με πίστεψε και του οφείλω πολλά».

Για το αν σκέφτεται το εξωτερικό, για τα πρωταθλήματα που του ταιριάζουν αλλά και τα πρότυπά του: «Αγγλία, Ιταλία και Ολλανδία είναι τα αγαπημένα μου πρωταθλήματα και έχω ως πρότυπα τους Σέρχιο Ράμος και Πάολο Μαλντίνι, είναι καλό θεωρώ για τον Έλληνα παίκτη να δοκιμάζει στο εξωτερικό για να παίρνει νέες εμπειρίες έχοντας διαφορετικό τρόπο δουλειάς και ζωής. Από την Ελλάδα τώρα μου αρέσει πολύ ο Σεμέδο, είναι σύγχρονος στόπερ που μπορεί να κατεβάσει μπάλα παρά τη δύναμή του. Ο Σισέ με βοήθησε πάρα πολύ, έχει άλλα στοιχεία, πολύ δυνατό παιδί. Μου αρέσει πάρα πολύ επίσης ο Ίνγκασον, είναι σταθερός, θεωρώ πως είναι από τα στόπερ που κάνουν τη διαφορά, βγάζει ένα αρχοντικό στυλ, είναι και επικίνδυνος στα στημένα».

Για τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει: «Ο Τζόσουα Ζίρκζεϊ της Μπάγερν Μονάχου (σ.σ αγωνίζεται τώρα δανεικός στην Άντερλεχτ) που αντιμετώπισα με τον Ολυμπιακό στο Youth League, είχα πάθει πλάκα, δεν υπάρχει ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι, είναι πολύ γρήγορος και κινητικός. Εγχώρια με δυσκόλεψε πολύ ο Σφιντέρσκι, όχι τόσο σε θέμα δύναμης όσο σε θέμα κινήσεων, δεν σταματάει να κινείται παντού, έτσι ήρθε και το αυτογκολ μου, έφυγε από μένα, πήγε στην πλάτη του Θεολόγου και δεν τον πήραμε χαμπάρι, σηκώθηκε, ακολούθησα μετά εγώ και βρήκα τη μπάλα. Από Έλληνες παίκτες τώρα ο Τζόλης είναι από τα πιο μεγάλα παραδείγματα, πολύ ξεχωριστός παίκτης επίσης είναι ο Αλεξανδρόπουλος, δεν υπάρχει άλλος με τη δύναμη και την ταχύτητα του Σωτήρη».

Για το γεγονός πως η Πιερία, τόπος καταγωγής του, βγάζει αρκετούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και ιδίως αμυντικούς (Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Γιαννούλης Χ2, Παντελιάδης, Ρότα κλπ): «H Kατερίνη θεωρείται ποδοσφαιρομάνα και βγαίνουν παιδιά συνήθως στην άμυνα, έχει εγκαταστάσεις και ακαδημίες που από μικρή ηλικία δουλεύουν σωστά. Γενικότερα η περιοχή είναι αθλητική και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα, και σε άλλα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου, όπως πχ. στον στίβο».