Βαθμολογία

ΑΕΛ: Αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας

Η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (22/12) για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε την πρόκριση στους «8». Συνολικό σκορ 4-2. Η ΑΕΛ στάθηκε αξιοπρεπέστατα στην Τούμπα.

Η ΑΕΛ προσπάθησε και μόχθησε για το αποτέλεσμα. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στην επανάληψη, είχε και κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, όμως η εμπειρία των παικτών του ΠΑΟΚ έδωσαν τη λύση στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στα πρώτα 12 λεπτά, οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν απειλήσει ήδη δύο φορές με τα σουτ των Βιεϊρίνια και Αουγκούστο που έφυγαν λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σουλούκου, με τη συνέχεια να βρίσκει τον Δικέφαλο να εξακολουθεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο μέσω κατοχής μπάλας και καλής κυκλοφορίας.

Το γκολ ήρθε στο 23ο λεπτό. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Σβιντέρσκι, για να τη στείλει όμως να χτυπήσει στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της εστίας του Σουλούκου και να περνάει την τελική γραμμή για το 1-0.

Στο 41ο λεπτό η ΑΕΛ είχε την πρώτη φάση της στο πρώτο μέρος, με ένα μακρινό σουτ του Γλυνού να βρίσκει στο σώμα του Ίνγκασον και να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Ο Όγκοε έκανε το 1-1 στο 60′, σε μια φάση όπου χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να μετρήσει το γκολ. Ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 68′ όταν από λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ επιχείρησε να σκοράρει με λόμπα.

Στο 82’ ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1. Σέντρα του Κούρτιτς στο δεύτερο δοκάρι για τον Α. Ζίβκοβιτς, που γυρίζει με κεφαλιά για τον Άκπομ ο οποίος με νέα κεφαλιά γράφει το 2-1.

Και το 92’ το 3-1. Ο Άκπομ φέρνει τη μπάλα μπροστά του και με τρομερό σουτ έξω από το ημικύκλιο στέλνει τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Σουλούκου για το 3-1.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89' Κούστα), Όγκμποε, Γλύνος (86' Μαυρίας).

Ρέφερι: Ευαγγέλου (Αθηνών) Βοηθοί: Σακκάς (Θεσσαλίας), Μωϋσιάδης (Ηπείρου) VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας) AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας) 4ος: Φωτιάς (Πέλλας).