Βαθμολογία

Συνεργασία της SL με τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ

Θεμελιώδους σημασίας για τη Super League είναι η συστηματική συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.), όπως τόνισε ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος στη θεσμική συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητή του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ Γρηγόρη Λέων και τον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού Γιώργο Ροδινό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναπτύχθηκαν από κοινού οι άξονες δράσεων που αφορούν στην ενημέρωση των ποδοσφαιριστών και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων και στην πρόληψη φαινομένων φαρμακοδιέγερσης, αλλά και στους εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους στους αγώνες της Super League, σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος αφού ευχαρίστησε τους αρμόδιους φορείς του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. για την άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, σημείωσε τα ακόλουθα:

"Οι έλεγχοι, όπως συμβαίνει φέτος, πρέπει να συνεχίσουν να είναι εντατικοί, να καλύπτουν όλες τις ομάδες, σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν αγωνίζονται, να διέπονται από αναλογικότητα. Κοινός μας στόχος είναι να προστατεύεται η υγεία των ποδοσφαιριστών, αλλά και να διασφαλίζεται η ισονομία και η απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες. Πρέπει όλοι να έχουν στο μυαλό τους ότι το ντόπινγκ δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και η Super League θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον Ε.Ο.ΚΑ.Ν. προς αυτή την κατεύθυνση."

Ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ Γρηγόρης Λέων ενημέρωσε τον πρόεδρο της Super League για το νέο πρόσωπο και το έργο του Οργανισμού, ο οποίος πρόσφατα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να βγει από την επιτήρηση του WADA.

Παράλληλα του ανέπτυξε όλες τις δραστηριότητες του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. που απευθύνονται στην κοινωνία, σημαντικότερη από τις οποίες είναι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω στο ντόπινγκ και τις αντι-ντόπινγκ διαδικασίες, όχι μόνο αθλητών υψηλού επιπέδου, αλλά και των μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών, τους αυριανούς πρωταθλητές και πρωταγωνιστές του αθλητισμού.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο η συνεργασία τους θα είναι πιο αποτελεσματική, με συχνότερους και εντατικότερους ελέγχους στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αλλά και περισσότερες δειγματοληψίες εκτός αγώνων ("out of competition", όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά στον Κώδικα του WADA), δηλαδή αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προπονήσεις και άλλες εκδηλώσεις των ομάδων της Super League.

"Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Μαγνητίζει τους φιλάθλους και προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους στα γήπεδα. Είναι πολύ σημαντική για εμάς η στενή συνεργασία με τη Super League, το κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. έχει τη δυνατότητα με την τεχνογνωσία του να συμβάλει στην περαιτέρω αξιοπιστία και ισονομία του Πρωταθλήματος Super League Interwetten μέσα από αδιάβλητους ελέγχους αντιντόπινγκ.

Παράλληλα η συνεργασία μας μπορεί να επεκταθεί στην εκπαίδευση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αλλά και στην ενημέρωση των νεαρών αθλητών των πρωταθλημάτων υποδομής, ώστε να γνωρίζουν τους κινδύνους της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, πρώτα απ' όλα για την υγεία τους", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ. Γρηγόρης Λέων.