Βαθμολογία

SL: Οι αριθμοί της 15ης αγωνιστικής

Ο Γιασμίν Κούρτιτς πέτυχε δύο γκολ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ένα και έπιασαν στην κορυφή των σκόρερ τον Καρλίτος, καθώς όλοι τους έχουν από εννέα γκολ.

Με τα δύο παιχνίδια της Κυριακής σε Τούμπα και Λεωφόρο φτάσαμε τους 100 αγώνες και το 2021 έκλεισε με 102, αφήνοντας τρεις, όλους του Απόλλωνα Σμύρνης σε εκκρεμότητα.

Η τελευταία αγωνιστική του Δεκέμβρη μιμήθηκε την πρώτη του ίδιου μήνα και δεν είχε ισοπαλία, με ένα παιχνίδι να εκκρεμεί βέβαια.

Και από αυτή την αγωνιστική ξεχωρίσαμε ενδιαφέροντες αριθμούς.

700... γκολ εκτός έδρας στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League έχει πλέον δεχτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τα δύο από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ έχει παίξει 410 αγώνες εκτός έδρας και έχει πετύχει 300 γκολ.

200... γκολ εκτός έδρας στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League έφτασε να έχει πετύχει ο Αστέρας Τρίπολης, όταν σκόραρε στην Τούμπα ο Γιάννης Χριστόπουλος. Χρειάστηκαν 235 παιχνίδια για να φτάσει τα 200, ενώ έχει δεχτεί 295.

100... αγώνες στη Super League συμπλήρωσε ο Φεντερίκο Μακέντα όλους με τον Παναθηναϊκό. Είναι ο 74ος στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 και σε αυτούς τους 100 αγώνες έχει 36 γκολ και εννέα ασίστ.

38... αγώνες Super League στον πάγκο της Λαμίας συμπλήρωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου και έφτασε το Μπάμπη Τεννέ, που έχει επίσης 38 αγώνες με την ίδια ομάδα.

23... νίκες στη Super League συμπλήρωσε ο Απόστολος Μάντζιος με τον Άρη και είναι πλέον 10ος στην ιστορία των προπονητών της ομάδας. Ξεπέρασε τον Αποστόλ Τσατσέφσκι. Τις περισσότερες στην κατηγορία έχει ο Γιώργος Φοιρός, 76.

10... έγιναν οι σεζόν, που η ΑΕΚ δεν νικά στο τελευταίο παιχνίδι του ημερολογιακού έτους! Έχει να το κάνει 13 χρόνια, από το 2008!

8... ασίστ έφτασε ο Πέτρος Μάνταλος, τουλάχιστον διπλάσιες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη, καθώς οι Αντρίγια Ζίφκοβιτς και Άιας Άοσμαν που ακολουθούν, έχουν από τέσσερις.