Βαθμολογία

Θρήνος στο μπάσκετ - «Έφυγε» ο Άγις Κυνηγόπουλος

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ στην είδηση του θανάτου του Άγι Κυνηγόπουλου. Ο εκλιπών είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και τις τελευταίες ώρες υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας (13/12) να αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Άγις Κυνηγόπουλος αποτέλεσε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του αθλήματος, καθώς το υπηρέτησε απ’ όλα τα… πόστα. Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα των παίκτης του Ηρακλή, ενώ στην συνέχεια διετέλεσε και προπονητής του συλλόγου.

Παράλληλα, ήταν αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της εθνικής ομάδας ενώ ίδρυση την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, στην οποία ήταν πρόεδρος για μία δεκαετία (1975-1985), ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (1980-1985). Διετέλεσε διεθνής διαιτητής κατά την περίοδο 1955-1960 και ως κομισάριος της FIBA από το 1988 έως το 1995.

Ακόμα, ο εκλιπών βοήθησε με τους χειρισμούς του να λυθούν γραφειοκρατικά ζητήματα για τη διεθνοποίηση του Νίκου Γκάλη, ενώ ήταν ανώτατο στέλεχος σε συλλόγους, ενώσεις και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Είχε εργαστεί και ως δημοσιογράφος στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και μετά στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Μακεδονία, Ελληνικός Βορράς και Θεσσαλονίκη.

onsports.gr