Βαθμολογία

Μπαντής: «Τρομακτικό για τους παίκτες να μην μπορούν να βρουν δικαιοσύνη»

Για τους απλήρωτους παίκτες που ενώ δικαιώθηκαν για τα οφειλόμενα δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής.

Τα χρέη ομάδων σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Γιώργος Μπαντής, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας που είναι επικεφαλής του ΠΣΑΠ αναφέρθηκε στις επαφές που γίνονται με την πολιτεία προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην προκύψουν νέες τραγικές ειδήσεις, όπως του Νίκου Τσουμάνη που αυτοκτόνησε, πνιγμένος στα χρέη λόγω χρημάτων που δεν εισέπραξε ποτέ. Αναλυτικά μίλησε για:

-τις οφειλές ομάδων σε ποδοσφαιριστές: «Δυστυχώς είναι η ωμή πραγματικότητα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ανοχή της πολιτείας και την ανυπαρξία της ΕΠΟ. Πάνω από 1.500 οικογένειες ποδοσφαιριστών έχοντας στα χέρια τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις δεν μπόρεσαν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους. Έχουμε αρνητική πρωτιά στην FIFPro στον τομέα αυτόν. Υπάρχουν παίκτες που έχουν χάσει χρήματα από τρεις και τέσσερις ομάδες, όχι μόνο από μία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη».

-τις επαφές με την κυβέρνηση: «Πρόσφατα κάναμε μια συνάντηση με τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, θίξαμε το ζήτημα, τους παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία και διεκδικούμε λύσεις. Έχει μεγάλη ευθύνη και η πολιτεία. Σίγουρα πρέπει να κοιτάξουμε το από εδώ και πέρα, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε και τους παίκτες που τους χρωστάνε στο έλεός τους. Φανταστείτε πόσο τρομακτικό είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη να μην βρει δικαιοσύνη».

-το ποια λύση μπορεί να βρεθεί: «Δεν μπορεί να λυθεί το θέμα σε μια μέρα, αλλά ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή όσα είπαμε και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Εμείς προτείναμε λύσεις και αν έχει τη διάθεση, που πιστεύω ότι την έχει, θα αποκαταστήσει αυτή την αδικία. Υπάρχουν πολλών ειδών λύσεις. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος με ό,τι έχω δει από τις κυβερνήσεις και την ΕΠΟ. Αλλά δεν θέλω να χάσω και την τελευταία ελπίδα».

Πηγή: sport-fm