Την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter:

πρόκειται να ανοίξουν επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης και 3ης δόσης

θα ανοίξει mega εμβολιαστικός σταθμός στη Γλυφάδα, και

διπλασιάζεται η δυναμικότητα του mega εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση», πρόσθεσε επίσης  ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως σημείωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στον εμβολιασμό με την πρώτη αλλά και την αναμνηστική δόση, στο συχνό testing και την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, τις τελευταίες δέκα μέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων 88.000 αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών, για τους οποίους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούν τους συμπολίτες μας από 60 και πάνω.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με 2 δόσεις. Επίσης από αύριο ανοίγει και η πλατφόρμα των ραντεβού για παιδιά 5-11 και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

naftemporiki.gr