Βαθμολογία

Έ(Χ)ασε την ευκαιρία να πλησιάσει (PICS)

Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση, η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Βέροια στο στάδιο Αλκαζάρ. Ο Φοφανά έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους με τον Ακούνια να ισοφαρίζει στο 92ο λεπτό. Κάπως έτσι η ΑΕΛ έμεινε σε απόσταση 6 βαθμών από την κορυφή.

Το ματς:

Επιφυλακτικές ήταν οι δυο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δείχνοντας αμφότερες πως θέλουν να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή της μπάλας και την Βέροια να παίζει περισσότερο με αντεπιθέσεις από τα αριστερά εκεί όπου βρισκόταν ο Στέλιος Πόζογλου. Σε ένα παιχνίδι με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η Βέροια απείλησε πρώτη στο 5' όταν ο Πόζογλου έκλεψε από τον Γαρουφαλιά και σούταρε στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου σε μια φάση που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για φάουλ πάνω στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ. 

Μετά το πέρας των πρώτων 15' οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ενέργειά τους στο γήπεδο και πάτησαν με περισσότερες αξιώσεις τα καρέ του Βελλίδη. Στο 22' η Βέροια βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της ΑΕΛ με τον Γιακουμάκη να κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής και την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να φεύγει σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα η ΑΕΛ συνέχισε να έχει μια νωθρή κατοχή μένοντας μακριά από την μεγάλη στιγμή. Αντιθέτως, η Βέροια συχνά - πυκνά φαινόταν απειλητική κυρίως αναπτυσσόμενη από τα αριστερά και τον Πόζογλου. Σε μια τέτοια στιγμή στο 33ο λεπτό ο Πόζογλου γύρισε για τον Γιακουμάκη ο οποίος αφύλακτος από την καρδιά της περιοχής δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να φύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 36' ο Πασάς απείλησε με νέο συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Θεοδωρόπουλο να τεντώνει το κορμί του και να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνιά. 

Κάπως έτσι και με αρκετή ένταση στο Στάδιο Αλκαζάρ οι δυο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με την λευκή ισοπαλία να παραμένει μέχρι το διπλό σφύριγμα του ημιχρόνου. Σε ένα πρώτο μέρος το οποίο η ΑΕΛ σπατάλησε δίχως ουσιαστικά να απειλήσει.

Μέτριο ξεκίνημα για την ΑΕΛ και στην επανάληψη με την Βέροια να διαχειρίζεται δίχως να παιδευτεί ιδιαίτερα την ισοπαλία και παράλληλα να δείχνει σε ορισμένες περιπτώσεις ικανή να δημιουργήσει θέματα στην άμυνα των γηπεδούχων κινούμενη από τα αριστερά με Πεταυράκη και Πόζογλου. Βλέποντας την εν λόγω εικόνα ο Ηλίας Φυντάνης σε συνεννόηση με τον Μιχάλη Ζιώγα που βρισκόταν στον πάγκο αποφασίστηκε να περάσουν στο 54ο λεπτό οι Γλυνός και Νικολιάς στις θέσεις των Συμελίδη και Ταχάρ αντιστοίχως. 

Τίποτε το αξιόλογο από εκεί και πέρα με την ΑΕΛ να δείχνει διάθεση να επιτεθεί μετά και τις αλλαγές. Παρόλα αυτά. έδειξε να μην τα καταφέρνει στην τελική πάσα. Από την άλλη η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έδειξε να αισθάνεται όλο και περισσότερη άνεση καθώς ο χρόνος κυλούσε και αναμφισβήτητα κυλούσε υπέρ της αφού η ισοπαλία ήταν ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό για τους φιλοξενούμενους.

Η ΑΕΛ έδειξε να ανεβάζει την  απόδοσή της και τουλάχιστον να δημιουργεί προϋποθέσεις στα καρέ του Βελλίδη. Αναπτύχθηκε δε κυρίως από τα πλάγια κερδίζοντας ορισμένα κόρνερ και φάουλ που της επέτρεψαν να γεμίσει με "κόσμο" τα καρέ των φιλοξενουμένων. Στο 78' ο Ακούνια κινήθηκε από τα αριστερά κινούμενος προς τον άξονα, ωστόσο το σουτ του ήταν απογοητευτικό με την μπάλα να φεύγει αρκετά μακριά από τα δοκάρια. Στο 83' ο Μαριάς δοκίμασε το δεξί του με τον Βελλίδη σωστά τοποθετημένο να του λέει "όχι". Στο 85' ο πορτιέρο της Βέροιας μπλόκαρε και το βολέ του Γιάκου.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η ΑΕΛ ήταν καλύτερη. Στο 87' το φάουλ του Μαυριά από τα όρια της περιοχής κόντραρε στο τείχος και πέρασε σε κόρνερ. Σε μια από τις αντεπιθέσεις της η Βέροια βρήκε το γκολ που "πάγωσε" το Αλκαζάρ. Ακριβώς στο 90' λεπτό ο Φοφανά έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Η ΑΕΛ απάντησε άμεσα στο 92ο λεπτό. Ο Γλυνός κινήθηκε από τα αριστερά έπειτα από πάσα του Παπαγεωργίου Θ. και γύρισε για τον Ακούνια που με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό πλαϊνό διχτάκι του Βελλίδη για το 1-1.

Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ με την ΑΕΛ να σπαταλά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και να "σώνει" τον βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε.

Διαιτησία:

Διαιτητής:

Πολυχρόνης

Βοηθοί:

Μηνούδης - Βρούζος

Τέταρτος:

Τάσης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαϊδανός (64' Παπαγεωργίου Θ.), Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Ταχάρ (54' Νικολιάς), Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (71' Μαριάς), Ακούνια, Συμελίδης (54' Γλυνός), Μπαντιμπαγκά (71' Γιάκος).

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας. Σκόνδρας, Πεταυράκης, Μαραγκός, Οικονόμου( 68' Ράμος), Μούργος (81' Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης(87' Δημόπουλος). Πόζογλου (68' Φοφανά), Πασάς.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Δαϊρετζής