Βαθμολογία

Λύγισε στο φινάλε! (PICS - VIDEO)

Με γκολ του Μανώλη Καρτσάμπα η Τρίγλια απέδρασε με το διπλό από το γήπεδο της Φιλιππούπολης επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας. Αρκετά νεύρα και κακό ματς σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν βοήθησε την διεξαγωγή ενός ωραίου παιχνιδιού. Είχε τις στιγμές του ο Απόλλων να σκοράρει δίχως ωστόσο να τα καταφέρει και γνώρισε άλλη μια ήττα που τον κρατάει χαμηλά στην βαθμολογία.

">http://

Το ματς:

Αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον κύριο Ψυχούλα να σταματά αρκετές φορές το ματς για να καταλογίσει κάποιο φάουλ είτε υπέρ είτε κατά του Απόλλωνα. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν ήταν "σύμμαχος" ώστε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο με τους δυο αντιπάλους να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 3' με την μπάλα να φτάνει στον Χρουσιέλ ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του Αστρά. Ο Απόλλωνας απάντησε στο 9ο λεπτό με τον Παναγιώτου να κάνει τον ελιγμο και να σουτάρει με τον Παλαβράκη να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια, ενώ απάντηση είχε και ο Αστράς σε νέο σουτ που σημειώθηκε από τον Τότσκα δευτερόλεπτα αργότερα.  

Στο 13' λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Μαρσέλο Στράτσια αναπτύχθηκαν όμορφα με τον Τιμπουέ να βρίσκει τον Κόζου και την κεφαλιά του δεύτερου να φεύγει πάνω από την συμβολή των δοκών. Στο 21' η μπάλα στρώθηκε στον Μπαστακό ο οποίος έκανε το βολέ με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αστρά. Η εικόνα του παιχνιδιού από εκεί και πέρα ήταν μοιρασμένη, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν εκατέρωθεν. Στο 22' ο προωθημένος Πανάγου έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από εκεί και πέρα η Τρίγλια έδειξε να έχει μια ελαφρά υπεροχή με τους γηπεδούχους να παίζουν με αντεπιθέσεις οι οποίες παρότι εξελίσσονταν σωστά δεν είχαν αποτέλεσμα εξαιτίας κακών επιλογων στην τελική πάσα. Στο 42' ο Καρίκι πήδηξε ψηλότερα όλων ωστόσο δεν πήρε την κεφαλιά ώστε να απειλήσει με αξιώσεις τον Παλαβράκη με τον τελευταίο να μπλοκάρει εύκολα. Κάπως έτσι και δίχως την μεγάλη στιγμή στο ματς οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με την λευκή ισοπαλία και δίχως ουσιαστικά κλασική ευκαιρία. 

Μέτρια η εικόνα από πλευράς θεάματος και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι γηπεδούχοι δε, ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη άξια αναφοράς στιγμή στο 48ο λεπτό όταν ο Βίγια με αριστερό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η Τρίγλια απάντησε στις ευκαιρίες στο 53' με το σουτ του Μανωλάκη Γ. να μπλοκάρεται από τον Αστρά με διπλή προσπάθεια. Στο 57' ο Βίγια βρήκε τον Γιαννίτση με εκτέλεση κόρνερ με τον δεύτερο να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 67' ο Γιαννίτσης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση όταν ο Τότσκα κινήθηκε από τα δεξιά με τον πρώτο να απομακρύνει ενώ πίσω του βρισκόταν δυο αντίπαλοι έτοιμοι να σκοράρουν εφόσον η μπάλα περνούσε. Η Τρίγλια απείλησε και πάλι από τα δεξιά με δράση εκ νέου τον Τότσκα που έκανε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αστρά. 

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να είναι καλύτεροι από το 55 και έπειτα έχοντας αυτοί την κατοχή και τις ευκαιρίες που όμως δεν ήταν κλασικές. Παράλληλα, η ομάδα του Μαρσέλο Στράτσια είχε ζητήματα στην ανάπτυξη αδυνατώντας πολλές φορές να την μεταφέρει από την άμυνα προς την επίθεση. Στο 79' ο νεοεισερχόμενος Μασούρας έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και πλάσαρε συρτά με τον Παλαβράκη να απομακρύνει σε κόρνερ πέφτοντας στην αριστερή του γωνιά.

Η Τρίγλια πήρε προβάδισμα στο 85'. Συγκεκριμένα ο Κάκκο γύρισε από τα αριστερά προς τον Καρτσάμπα ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0 μέσα σε εντονους πανηγυρισμούς. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε "φωτιά" με αντεγκλήσεις και νεύρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Απόλλων το πάλεψε ως το φινάλε ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα μένοντας χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. 

Διαιτητής:

Ψυχούλας

Βοηθοί:

Φίλος - Δελής

Τέταρτος:

Θεοχάρης

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Μαρσέλο Στράτσια):Αστράς, Καρρίκι, Λίταινας, Σκούπρα (82' Ζεμάνγκερ), Χατζής,Γιαννίτσης, Βίγια (68' Ζιάκας), Τιμπουέ (91' Νούσιος), Κανούλας,Παναγιώτου, Κόζου.

Τρίγλια (Κωνσταντίνος Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Μανωλάκης, Χρουσιέλ, Παπαστεργιανός Α., Πήλιος (93' Κωστούλας), Παπαστεργιανός Μ., Καρτσαμπάς, Τότσκα (82' Κάκκο), Τόμας (71' Μασούρας), Μπαστακός (93' Βιτίνιο).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Χρήστος Δαϊρετζής