Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στις κλινικές και τις ΜΕΘ CoViD των νοσοκομείων της χώρας. Η πίεση ξεπερνά τις δυνατότητες του συστήματος, με αποτέλεσμα 100 διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.
Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για ανείπωτη τραγωδία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, χθες το βράδυ λειτουργούσαν 635 κλίνες ΜΕΘ CoViD και νοσηλεύονταν 590 ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων αποσωληνωμένοι.
Οι διασωληνωμένοι με CoViD ήταν χθες 664, άρα περίπου 100 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ.
Από αυτούς, οι 9 νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ, 13 στο "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης (στα χειρουργεία), 19 στο "Παπαγεωργίου" (στη ΜΑΦ), 5 στο Πανεπιστημιακό Λάρισας (4 στη ΜΑΦ και 1 στην κλινική) και 4 στην Άρτα (σε κλινικές).
Στην Αττική, νοσηλεύονταν 5 ασθενείς CoViD εκτός ΜΕΘ στο "Γ. Γεννηματάς") και 6 στο "Σισμανόγλειο".
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε οπτικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται η εικόνα σε νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως αναφέρει, νοσηλεύονται σε ράντζα και σε κοινόχρηστους χώρους 23 ασθενείς - ύποπτα κρούσματα, μεταδίδοντας τον ιό ο ένας στον άλλον, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ.
Ο κ. Γιαννάκος εγκαλεί και τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως ο Οργανισμός δεν είναι στατιστική υπηρεσία, για να καταγράφει μόνον κρούσματα:
"Οφείλει, με τις κινητές ομάδες Υγείας να πηγαίνει πόρτα - πόρτα, να βρίσκει τους ανεμβολίαστους και να τούς πείθει να εμβολιαστούν", σημειώνει.
Όπως αναφέρει, γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΕΟΔΥ οφείλουν να επισκέπτονται τα σπίτια κρουσμάτων κορωνοϊού και να παρέχουν φροντίδα, ώστε να μην φτάσουν στα νοσοκομεία. "Δεν είναι όλοι αρνητές", σημειώνει.

iatronet.gr