Βαθμολογία

Το ντέρμπι κατέκτησε ο Δωτιέας Αγιάς (PICS)

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Δωτιέα Αγιάς και τον Παναγροτικό Νίκαιας, είχε νικητή την ομάδα του Τάσου Μπεριτζά και του Κώστα Παπαρίζου και τελικό σκορ 3-2.

Της Βάσως Γκατζούλη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και πολύ νωρίς στο 2’ προηγήθηκαν όταν τη σέντρα έβγαλε ο Μπλατσέρης μέσα στην περιοχή και ο Μακρής με πλασέ έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια χάθηκαν πολλές ευκαιρίες από τους γηπεδούχους που είχαν ρυθμό στο παιχνίδι, την κατοχή και έψαχναν το δεύτερο τέρμα.

Γκολ που άργησε πολύ να έρθει, συγκεκριμένα στο 74’ και στο 80’ έγινε και το 3-0. Η Νίκαια από την πλευρά της αναγκάστηκε να παίξει ανοιχτά από τη στιγμή που δέχθηκε το πρώτο γκολ, προσπάθησε να περιορίσει τον αντίπαλο και όταν μπορούσε έβγαινε στην αντεπίθεση.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο καλές στιγμές με την σειρά της, όμως στάθηκε άτυχη αφού στο 53’ τραυματίστηκε ο βασικός της τερματοφύλακας ο Κωνσταντίνου, ο 16χρονος όμως Κώστας Κουκουτιανός μπήκε με θάρρος και έδειξε καλά στοιχεία στην πρώτη του επαφή με την μεγάλη κατηγορία.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, αφού στο δεύτερο ημίχρονο έβρεχε στην Ανάβρα. Προς το τέλος του παιχνιδιού η Αγιά θεώρησε δεδομένη τη νίκη, της έλειψε η αυτοσυγκέντρωση, έτσι στα τελευταία λεπτά (στο 89’ και 91’) η Νίκαια του Νίκου Παπανικολάου μείωσε στο τελικό 3-2.

Στο 10’ ο Ντακούλας έβγαλε τη σέντρα και ο Παππάς με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του Κωνσταντίνου.

Στο 13’ με τα πόδια είπε «όχι» ο Κωνσταντίνου στο πλασέ του Λεσάι. Στο 25’ καλό σουτ του Γκουντίκα έφυγε άουτ.

Στο 35’ το φάουλ εκτέλεσε ο Τσιρογιάννης με πάσα στον Λεσάι, αυτός έκανε το πολύ καλό σουτ, πολύ καλή η απόκρουση του Κωνσταντίνου.

Στο 36’ ο Γκουντίκας έκανε το σουτ η μπάλα πάνω από την εστία. Ένα λεπτό μετά ωραία σέντρα του Παπαγιαννούλη, ο Λεσάι έκανε το σουτ σε ετοιμότητα και πάλι ο κίπερ της Νίκαιας.

Στο 38’ σέντρα του Τσιρογιάννη, ο Μάνικος την κεφαλιά η μπάλα άουτ.

Στο 63’ ο Μπλατσέρης έβγαλε τη σέντρα για τον Μακρή, αυτός έκανε το σουτ από κοντά με τα πόδια έδιωξε ο νεαρός τερματοφύλακας.

Στο 74’ σέντρα του Δημολιού, ο Μακρής με δυνατή κεφαλιά το 2-0. Στο 80’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημολιού για το 3-0.

Στο 89’ ο Γκουντίκας με κεφαλιά μείωσε για το 3-1 και στο 91’ ο Χριστοδούλου με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

*Ο παρατηρητής του αγώνα κ. Δημήτρης Μπαλιάκος στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων που αφορούσε το ντέρμπι της Ανάβρας.

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Μάνικος, Κορτσάρι, Παππάς, Κορλός, Παπαγιαννούλης, Μακρής (76’ Κόκκινος), Ντακούλας, Μπλατσέρης (72’ Φουκαλάς), Τσιρογιάννης (70’ Χατζής), Λεσάϊ (70’ Σούμπασι).

Παναγροτικός Νίκαιας (Νίκος Παπανικολάου): Κωνσταντίνου (53’ λ.τ. Κουκουτιανός), Σόκος, Περήφανος, Ψαρούλης, Τσούρα (46’ Χριστοδούλου), Παπακώστας (46’ Νάτσης), Χουσενάι, Γκανάβας, Αλατάς (75’ Πετράκης), Φάσσας, Γκουντίκας (46’ Γεωργόπουλος).

Διαιτητική τριπλέτα: Βλιώρας, Καρακώστας, Παπαγεωργίου.