Βαθμολογία

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ιστορική Καβάλα

Η Καβάλα ζει μια δύσκολη κατάσταση, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, όπου θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέες μεταγραφές, επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα οι “αργοναύτες” έχουν εγγράψει ως ποδοσφαιριστές, αθλητές του μπάσκετ και του kick boxing, προκειμένου να βγάλουν τις πρώτες αγωνιστικές της Super League 2.

Ωστόσο το μόνο που απομένει είναι αυτά τα δελτία να γίνουν επαγγελματικά για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει και αυτή στο πρωτάθλημα.

Το SPORT24 συνομίλησε με τον πρόεδρο της μακεδονικής ΠΑΕ, Σταύρο Κούρο, ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση που ισχύει για τους «αργοναύτες», οι οποίοι όπως τόνισε θα κατεβούν κανονικά με τον Πιερικό.

Για τη διαδικασία που ακολούθησε η ομάδα προκειμένου να παίξει: “Πρώτες εγγραφές έτσι λέγεται η ακριβής ορολογία για να βγάλουν οι συγκεκριμένοι αθλητές δελτίο, καθώς μέχρι πρότινος δεν είχαν δελτίο κάπου αλλού. Στη συνέχεια θα εκδοθούν τα επαγγελματικά συμβόλαια των παικτών, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες.

Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές βγάζουν δελτίο για πρώτη φορά, καθώς ασχολούταν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με το μπάσκετ, το Kickboxing ταυτόχρονα με το ποδόσφαιρο”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους παίκτες που είχε η ομάδα αλλά αποχώρησαν λόγω της ολόκληρης δικαστικής διαμάχης που είχε η Καβάλα: “Είχαμε αλλά οι παίκτες έφυγαν γιατί δεν είχαμε άδεια. Κάνεις επαγγελματίας δεν μένει σε μια ομάδα που να μην έχει άδεια. Όταν αυτή εκδόθηκε για να παίξουμε τότε ήταν κλειστή η μεταγραφική περίοδος αλλά δεν είχαμε δυνατότητα για μεταγραφές”.

Τόνισε ακόμη ότι η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: “Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να έχουμε την ομάδα που θέλουμε από την πρώτη κιόλας μέρα του Ιανουαρίου. Θα κατεβούμε κανονικά (σ.σ. Πιερικό) καθώς θα έχουμε τα δελτία”.

Πηγή: Sport24