Στους 5,5 μήνες από τη στιγμή της χορήγησης της δεύτερης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό θα ανοίγει για όλους τους πολίτες η πλατφόρμα των ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου, σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τρίτη δόση εμβολίου: Τι είπε η Παπαευαγγέλου

 Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση εμβολίου θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.

«Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου, συζητήσαμε χθες με τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους», ανέφερε.

Στη συνέχεια κ. Παπαευαγγέλου, πρόσθεσε ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ενώ γίνεται συζήτηση για την τρίτη δόση, ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.

Μιλώντας για τα σχολεία η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι προφανώς και δεν θα κλείσουν, καθώς γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά. Η λειτουργία των σχολείων, σημείωσε, δεν επιβαρύνει την πανδημία και ενώ όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τα κρούσματα σε παιδιά ήταν το 27% τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 24%. Η κ. Παπαευαγγέλλου ανέφερε πως το πρωτόκολλο όπως έχει σχεδιαστεί με το εξαντλητικό testing για τα παιδιά έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη.

ethnos.gr