Βαθμολογία

Το ντέρμπι κέρδισε ο Δωτιέας Αγιάς! (PICS)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Δωτιέας Αγιάς επικράτησε του Φαλανιακού στο γήπεδο Γιάννουλης με σκορ 2-3.

Της Βάσως Γκατζούλη

Το παιχνίδι ήταν χορταστικό, είχε ρυθμό, δύναμη αλλά και μεγάλη ένταση και αποζημίωσε τους 500 και πλέον φιλάθλους που το παρακολούθησαν.

Ο Δωτιέας ευτύχησε να μπει νωρίς μπροστά στο σκορ, έτσι ανέβασε την ψυχολογία της και τον αγωνιστικό της ρυθμό. Από την άλλη ο Φαλανιακός «μπλόκαρε» και αποσυντονίστηκε.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου η Αγιά πέτυχε και το δεύτερο τέρμα. Στην επανάληψη, στο 72’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν τρία τα τέρματά τους και από εκεί και πέρα ο Φαλανιακός πήρε τα ηνία, αρχικά μείωσε στο 73’ σε 1-3 και στο 84’ με αυτογκόλ έκανε και το 2-3.

Ο Φαλανιακός μπήκε για τα καλά μέσα στο ματς και πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά δεν του έφτασε ο χρόνος για να το κάνει. Στο τέλος του πρώτου μέρους τραυματίστηκε ο Αουρέλ Τσακάλι από την Αγιά στο κεφάλι σε διεκδίκηση με αντίπαλο, ο γιατρός συμβούλευσε να έρθει το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε για τις πρώτες βοήθειες. Η νίκη είναι αφιερωμένη στον έμπειρο αμυντικό.

Στο 8’ ατομική ενέργεια του Λεσάϊ που έκανε από πλάγια θέση το σουτ, όμως η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Αναστασίου και έγινε το 0-1. Στο 16’ το κόρνερ του Νάστα έδιωξε σε πρώτο χρόνο ο Μάλτζαρης, στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Γαρυφαλλόπουλο, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 40’ το σουτ του Πατσιωτού χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ωραία σέντρα του Δημολιού μέσα στην περιοχή, ο Πατσιωτός από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 45’ + 2’ ο Λεσάϊ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντακούλης πήρε την κεφαλιά για το 0-2.

Στο 65’ το σουτ του Πανταζή Γ. βρήκε στην συμβολή των δοκών. Στο 72’ ο Μπλέντι Μούτσα άθελά του με το κεφάλι, από εκτέλεση φάουλ του Δημολιού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασίου για το 0-3.

Ένα λεπτό αργότερα την πάσα έκανε ο Μπλέντι και ο Τσιάκος με σουτ μείωσε σε 1-3. Στο 80’ καλό δυνατό σουτ του Λάϊου, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλτζαρη. Στο 84’ ο Δημολιός με αυτογκόλ μείωσε σε 2-3 στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα. Και στο 90’ ο Λόλας έκανε το σουτ, η μπάλα όμως κόντραρε σε σώματα αμυντικών και έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

*Κάτι παραπάνω από άψογος στα καθήκοντά του ήταν ο έμπειρος παρατηρητής του αγώνα κ. Βαγγέλης Δημησιάνος.

Φαλανιακός (Κώστας Νεμπεγλέρας): Αναστασίου, Καραμπούζης (67΄Ιωαννίδης Σεμπ.), Γιαννακόπουλος, Κολοβός (50’ Πανταζής Γ.), Λάϊος, Μπλέντι Σ., Μούτσα, Νάστας (80’ Μαχαίρας), Λόλας, Τσιάκος (90’ Λυγούρας Β.), Γαρυφαλλόπουλος.

Δωτιέας Αγιάς (Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς, Δημολιός, Σούλης, Τσακάλι (45’ λ.τ. Κορλός), Γκατζούλης (34΄λ.τ. Παπαγιαννούλης), Μακρής (65’ Χατζής), Ντακούλας, Πατσιωτός (64’ Μπλατσέρης), Σούμπασης, Λεσάϊ.

Διαιτητική τριπλέτα: Στάϊκος, Καρακώστας, Μάνος.