Βαθμολογία

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Δήμο Τεμπών

Για μία ακόμη φορά στο Δήμο Τεμπών χωρίς τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις, που δίνουν τον δικό τους χρώμα, έγινε και  φέτος ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» λόγω της  έξαρσης του κορωνοϊού.

Λόγω της πανδημίας 81 χρόνια μετά την 28η Οκτωβρίου 1940 και ο φετινός εορτασμός της επετείου του έπους του ’40, είχε άλλον τόνο, χωρίς  μαθητές να παρελαύνουν και τους γονείς  να έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους και να χειροκροτούν. Οι λοιπές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Τεμπών για την επέτειο του ΟΧΙ τελέστηκε Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων, παρουσία μόνο μικρής αντιπροσωπείας εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στους Γόννους  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, οι εκπρόσωποι σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  συλλόγων και φορέων κατευθύνθηκαν στο Ηρώο στην Πλατεία του Χωριού, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο κ. Μανώλη και τους λοιπούς επισήμους.

Η τελετή έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και από την αντιπροσωπεία των μαθητών εψάλλει  ο Εθνικός Ύμνος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μετά το τέλος της Δοξολογίας η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Γόννων κ. Αικατερίνη  Αρσενοπούλου, ενώ την επιμέλεια της όλης τελετής είχε ο εκπαιδευτικός κ. Χριστόφορος  Τσιούρβας.