Βαθμολογία

Με τέτοιο άσσο πως να χάσει;

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος επέστρεψε στην ΑΕΛ το περασμένο καλοκαίρι μετά την σεζόν 2017 - 2018. Την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο αγωνίστηκε στην Λαμία και την πρώτη εθνική κατηγορία έχοντας καταγράψει 21 συμμετοχές. Ο Λαρισαίος πορτιέρε, γυρίζοντας στην ομάδα της καρδιάς του ακούει μια λέξη να ηχεί στα αυτιά του (όπως και στα αυτιά όλων των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ), η λέξη αυτή είναι ένα πολύ απλό ουσιαστικό. "Ανοδος" και επάνοδος της ομάδας στην φυσική της θέση.

Παρακολουθώντας την χθεσινή αναμέτρηση των "βυσσινί" κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, θεωρώ ότι ήταν ένας από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας προκειμένου αυτή να φτάσει στην πρόκριση. Δεν είναι μόνο η επαφή που κάνει με την μπάλα στο πρώτο πέναλτι του ΠΑΣ προκειμένου αυτή να προσκρούσει στο δοκάρι. Είναι ότι ήταν απλά εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του. Πραγματοποίησε δε την επέμβαση του αγώνα στο 120' όταν ο Σνάιτερ με κοντινό πλασέ σημάδεψε την δεξιά του γωνία. Γενικότερα, οι στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν λίγες και το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Αν σκεφτεί κανείς τους στόχους και την ομάδα που έχει η ΑΕΛ, συμπεραίνει ότι ο βαθμός που θα απειλείται η ομάδα είναι αυτός. Στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων οι αντίπαλοι θα κλείνονται, θα απειλούν λίγες φορές και ο 31χρονος γκολκίπερ της πρέπει να είναι εκεί, ίσως όντας αυτό που λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό "κρύος". Καταλήγω στο ότι η ομάδα του Ηλία Φυντάνη έχει ανάγκη αυτόν τον Κώστα Θεοδωρόπουλο, έναν ψύχραιμο και ουσιαστικό τερματοφύλακα που θα κάνει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει!

Επιμέλεια: Χρήστος Δαϊρετζής