Βαθμολογία

Καφετεριούχοι κατά δημάρχου Λαρισαίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας νιώθει την υποχρέωση και την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τα μέλη του, όσο και τους συναδέλφους του γενικότερα, από την αναίτια επίθεση και υπόδειξη του Δημάρχου της «πόλης του καφέ» Αποστόλη Καλογιάννη, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, σε δημόσια τοποθέτησή του, βάλει εναντίον του κλάδου της εστίασης.

Το οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος της εστίασης, τον καιρό της πανδημίας, είναι ανεπανόρθωτο, γεγονός που διαπιστώνεται και, ευρύτερα, από τους χιλιάδες νέους ανέργους που άφησε πίσω του το σφοδρότατο κύμα της πανδημίας και τα αλλεπάλληλα lockdown.

Η εστίαση είναι ο μεγαλύτερος «αιμοδότης» της τοπικής οικονομίας και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει καταστήσει  την πόλη της Λάρισας σημείο αναφοράς σε όλη την χώρα, καθώς εξ’ αιτίας του κλάδου μας, η πόλη ονομάζεται «η πόλη του καφέ».

Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο, ακόμη μια φορά, επιτίθεται δημόσια εναντίον του κλάδου μας και μας θεωρεί μοναδικούς υπευθύνους για την κατάσταση της πόλης, καθώς αναφέρεται μόνο σε εμάς.

Ως Δήμαρχος όλων των Λαρισαίων, όπως θέλει να είναι, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του, ειδικά όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας, και στη συνέχεια να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για την άμεση επικοινωνία που έχουμε ως Σύνδεσμος, με σκοπό να καταπολεμήσουμε τα κακώς κείμενα του κλάδου μας.

Γι’ αυτό παρακαλούμε τον Δήμαρχο της «πόλης του καφέ» να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την στοχοποίηση του κλάδου μας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κορωνοϊός ξεκίνησε από την Κίνα και όχι από τα μαγαζιά εστίασης της Λάρισας».