Βαθμολογία

Γ’ Εθνική: Τόσοι υποβιβάζονται από κάθε όμιλο

Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής συμπληρώθηκε με τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται ανά όμιλο. Λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη σέντρα φέτος στη Γ’ Εθνική, συμπληρώθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε επίσημα ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται ανά όμιλο.

Φέτος στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 81 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε επτά ομίλους, οι οποίοι έχουν διαφορετικό αριθμό ομάδων. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε αναλυτικά πόσες ομάδες υποβιβάζονται ανά όμιλο, ενώ συνολικά 33 ομάδες θα «πέσουν» στα τοπικά πρωταθλήματα.

Από τον 1ο, 2ο και 3ο όμιλο, θα υποβιβάζονται 5 ομάδες, από τον 4ο όμιλο 6 ομάδες, από τους 5ο και 6ο όμιλο θα υποβιβάζονται 4 ομάδες, όπως και από τον 7ο όμιλο.

Επειδή η φετινή προκήρυξη της Γ’ Εθνικής έχει τριετή… διάρκεια, ανακοινώθηκε και πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Βάσει του σχεδιασμού, τη σεζόν 2022-23 και τη σεζόν 2023-24 θα υπάρχουν 6 όμιλοι των 18 ομάδων στη Γ' Εθνική, από τους οποίους θα υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες ομάδες, δηλαδή 24 ομάδες συνολικά.

onsports.gr