Βαθμολογία

2.601 κρούσματα, 46 θάνατοι, 347 διασωληνωμένοι

Σε 2.601 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με α νεότερα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 46 θάνατοι. Παράλληλα, σε 347 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κορωνοϊός:

Χωρίς έξαρση τα κρούσματα στα παιδιά

Χωρίς επιπτώσεις στη διασπορά του ιού στον παιδικό πληθυσμό φαίνεται ότι εξελίσσεται η φετινή σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, και την προηγούμενη εβδομάδα το 27% του συνόλου των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορούσε σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών.

Το ποσοστό αυτό δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, σε αναστολή λειτουργίας λόγω πολλών κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι σήμερα δύο νηπιαγωγεία σε Αθήνα και Πτολεμαΐδα, και σχολικά τμήματα πέντε δημοτικών σχολείων και γυμνασίων σε Σουφλί, Λάρισα, Ωραιόκαστρο, Κομοτηνή και Σέρρες (0,01% των σχολικών μονάδων της χώρας).

Εν τω μεταξύ, από σήμερα έως και το Σάββατο 23/10 οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου του διαστήματος από 18/10 έως 4/11 και να προσέρχονται στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διάθεση τεστ από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ