Βαθμολογία

Θρήνος – Δολοφόνησαν την Ολυμπιονίκη Άγκνες Τίροπ

Άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της στην Κένυα βρέθηκε η Άγκνες Τίροπ. Σοκάρει η είδηση του θανάτου της Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ, χάλκινης Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο, που έλαβαν χώρα πριν από μερικούς μήνες. Άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της στην Κένυα βρέθηκε η Άγκνες Τίροπ.

Σοκάρει η είδηση του θανάτου της Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ, χάλκινης Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο, που έλαβαν χώρα πριν από μερικούς μήνες. Η Κενυάτισσα αθλήτρια βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην περιοχή Ίτεν, μιας κομητείας της αφρικανικής χώρας.

Την είδηση της απώλειας της Άγκνες Τζέμπετ Τιρόπ επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία του στίβου της Κένυας, κάνοντας αναφορά για πολλαπλές μαχαιριές στο κορμί της, τις οποίες φέρεται να έχει προκαλέσει ο άνδρας της.

Η άτυχη δρομέας είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στα 5.000 μέτρα, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται: «Η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας επιθυμεί διακαώς να μάθει τα πάντα για το θάνατο της Αγκνιές Τιρόπ, της χάλκινης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στα 10.000 μ.

Η Τιρόπ βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Ίτεν, καθώς φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από το σύζυγο της. Δουλεύουμε ακόμα πάνω στην υπόθεση προκειμένου να βρεθούν κι άλλα στοιχεία για το θάνατό της.

Η Κένυα έχασε ένα «κόσμημα», το οποίο ήταν από τους πιο ανερχόμενους αθλητές στον κόσμο, με βάση τις εμφανίσεις που η ίδια πραγματοποιούσε στα στάδια.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα μάλιστα, έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 10.000 μ. στον αγώνα της Γερμανίας, με επίδοση 30:01. Την προηγούμενη εβδομάδα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια στην Ισπανία, με χρόνο 30:02.

Το εντυπωσιακό βιογραφικό της Τιρόπ περιλαμβάνει επίσης τον εγχώριο τίτλο του 2015, όπου έγραψε ιστορία καθώς έγινε η δεύτερη νεότερη κάτοχος μεταλλίου σε αυτό το επίπεδο.

Έχει κερδίσει επίσης το Africa Cross Country Championship το 2014 στην Καμπάλα της Ουγκάντα, και τον Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία των Νέων, το 2013 στο Μπιόντκγς της Πολωνίας.

Προσευχόμαστε στο Θεό να δώσει δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους της, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

mikriliga.com