Βαθμολογία

Το Συκούριο το «πάλεψε», όμως ο δυναμικός Τύρναβος πήρε την πρόκριση (PICS)

Την Κυριακή (10/10) στο πανέμορφο γήπεδο Συκουρίου, ο Κίσσαβος αναμετρήθηκε με τον Τύρναβο 2005 για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με σκορ 2-4 και να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Της Βάσως Γκατζούλη

Η ομάδα του Τυρνάβου φάνηκε στο παιχνίδι να είναι προετοιμασμένη για το πως θα σταθεί, σίγουρα έδειξε περισσότερο έμπειρη. Κατάφερε πολύ νωρίς στο 5’, παρότι ο Κίσσαβος ισοφάρισε πήρε και πάλι «πόδι» ο Τύρναβος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδυναμία του Συκουρίου.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι, φυσικά ήταν πολύ συγκινητικό ότι το πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Όμως ο Τύρναβος είχε θέσει τις βάσεις και το σκορ που δεν μπορούσε να αλλάξει. Παρουσία αρκετών φιλάθλων έγινε η αναμέτρηση σε ένα γήπεδο πάρα πολύ καλό.

Στο 5’ ωραία σέντρα του Πατρίκου για τον Γαλάρα που με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Κώτσιας με ωραία εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Βλιώρα να διώξει με γροθιές σε κόρνερ.
Στο 9’ ο Κώτσιας πέρασε την άμυνα, έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, τον σταμάτησε με τα πόδια σωτήρια ο Βλιώρας.

Στο 14’ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα μέσα στην περιοχή, ο Καραντώνης με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 17’ ο Πατρίκου ξέφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 32’ εκπληκτική σουτ του Κορδέλα, η μπάλα έφτασε στο δεξί κάθετο δοκάρι και ανάγκασε τον Βλιώρα να βγάλει με τις γροθιές σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Νεμπεγλέρας, καλό σουτ του Καραντώνη έδιωξε πάλι με υπερένταση ο Βλιώρας.

Στο 37’ ασυνεννοησία των παικτών του Κισσάβου με τον τερματοφύλακά τους Γιάκου, τη μπάλα πήρε ο Πατρίκου και με μακρινό σουτ σε αφύλακτη εστία έκανε το 1-3.

Ένα λεπτό αργότερα ο Καραντώνης ξέφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, ενώ είχε βγει ο Βλιώρας έσωσε πάνω στη γραμμή σωτήρια ο Καρράς.

Στο 43’ το γκολ που πέτυχε ο Καραντώνης ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στη συγκεκριμένη φάση το πρώτο σουτ έκανε ο Κορδέλας, απέκρουσε ασταθώς ο Βλιώρας, έτσι το σουτ που έκανε ο Καραντώνης στη συνέχεια κρίθηκε ως οφσάιντ.

Η μεγάλη πίεση του Συκουρίου έφερε το πολυπόθητο γκολ στο 45’ όταν την πάσα έκανε ο Χασιώτης και ο Λιόγκας εύστοχα το 2-3. Στο 47’ μεγάλη ευκαιρία χαμένη για τον Πατρίκου, αφού εξ’ επαφής έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 58’ ο Βλιώρας ανέτρεψε τον Λιόγκα, δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και αποχώρησε, τη θέση του πήρε ο νεαρός Χυσκουρτάϊ, το πέναλτι εκτέλεσε ο Καραντώνης, ο οποίος αστόχησε αφού απέκρουσε ο κίπερ.

Ο Τύρναβος έμεινε με παίκτη λιγότερο από αυτό το σημείο αφού αποχώρησε ο Γαλάρας. Συνέχιζαν να πιέζουν οι γηπεδούχοι, στο 64’ ωραίο σουτ του Καραντώνη έδιωξε ο τερματοφύλακας και εφόσον δεν μπόρεσαν να κάνουν το 3-3 για το Συκούριο, στο 73’ ύστερα από αδράνεια της άμυνας ο Στεμπάρι με σουτ έκανε το τελικό 2-4.

Κίσσαβος Συκουρίου (Αποστόλης Τσιανάκας): Γιάκου, Βελλής, Αγγέλης, Γκανάτσιος (82΄Πότσης), Χασιώτης, Γκρέτσης (82’ Μέρκο), Νεμπεγλέρας (73’ Βόραδας), Κορδέλας, Καραντώνης, Λιόγκας (75’ Γκαντόγλου), Κώτσιας.

Τύρναβος 2005 (Γιώργος Φτεργιώτης): Βλιώρας, Καρράς, Λάζος, Φούντας, Παπαγεωργίου, Μπαλκούρας, Μπάκος, Πατρίκου, Γαλάρας (58’ Χυσκουρτάϊ), Τσατσελάρι (65’ Στεμπάρι), Τσέσμα (75’ Μπαϊκούσης).

Διαιτητική τριπλέτα: Φακής, Κοτούμπας Ν., Σιαπλούλης.