Βαθμολογία

SL 2: Χωρίς περιθώρια αντίδρασης οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ

Μεγάλη αναταραχή προκάλεσε στη Super League 2 η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που ανέτρεψε την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ που προέρχονται από τη Football League.

Εννέα ΠΑΕ βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, αλλά δύο τελικά τη… γλιτώνουν και εξαιρούνται. Ο λόγος για τον Απόλλωνα Πόντου και Αστέρα Βλαχιώτη, που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ, ωστόσο υποβιβάστηκαν από τη Football League, και επέστρεψαν στη Super League 2, όταν κλήθηκαν να καλύψουν κενά ομάδων.

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός Αριδαίας, Καλλιθέα και το Αιγάλεω. Οσες μεταγραφές έχουν κάνει οι εν λόγω ΠΑΕ για ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών βγαίνουν πλέον άκυρες (πλην τριών), δεν μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιήσουν τους παίκτες που απέκτησαν.

Επειδή όμως οι περισσότερες ομάδες είχαν «χτίσει» το ρόστερ τους με το καθεστώς της απαγόρευσης, πλήττονται κυρίως το Αιγάλεω και η Καλλιθέα, που προχώρησαν σε πολλές κινήσεις ενίσχυσης μετά την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου όμως δεν μπορεί να προσβληθεί και έχει τελεσίδικο χαρακτήρα. Η μόνη λύση είναι να προσφύγουν στο CAS οι ομάδες, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης θα καθυστερήσει, ενώ το κόστος είναι υψηλό.

Αυτό που αναμένεται να γίνει, είναι να παίξουν οι ομάδες έως τον Δεκέμβριο με το υπάρχον ρόστερ, όπως διαμορφώθηκε μετά την απόφαση και την ανάκληση δελτίων, και τον Ιανουάριο να γίνουν μεταγραφές, πάλι με τους περιορισμούς.

Οι τέσσερις εξ αυτών των ομάδων, Πανσερραϊκός Ηρακλής, Αλμωπός Αριδαίας, Αιγάλεω, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν στη Δ’ Φάση του Κυπέλλου την Τετάρτη χωρίς τις μεταγραφές παικτών άνω των 25 ετών, καθώς έγινε άμεση ανάκληση των δελτίων τους.

onsports.gr