Βαθμολογία

Στη Λάρισα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’

Στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.
Η καλλιτεχνική κολύμβηση ή αλλιώς συγχρονισμένη είναι άθλημα του υγρού στίβου. Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων μόλις το 1973. Έχει τρία αγωνίσματα, το ατομικό, το ντουέτο (ζεύγος) και το ομαδικό.
Παραδοσιακά, το άθλημα ήταν αποκλειστικά για γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα για να γίνει και άθλημα των αντρών, ενώ πρόσφατα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν χώρα και τέτοιες διοργανώσεις, όπως και με ντουέτα άντρας / γυναίκα.
Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Οι αθλήτριες βαθμολογούνται, με θεωρητικό μέγιστο το 100, για την εκτέλεση μιας σειράς από φιγούρες και για ένα τυπικό κολυμβητικό πρόγραμμα που γίνεται με τη συνοδεία μουσικής.
Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται με την συν διοργάνωση του Δήμου μας,της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.