Βαθμολογία

Ρόδος: Κινητοποίηση στο νησί

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας ζήτησε ενημέρωση από την ΕΕΑ για την ΠΑΕ Ρόδος, ενώ στάλθηκε επιστολή και στον Λευτέρη Αυγενάκη από τον τέως Δήμαρχο, Φώτη Χατζηδιάκο. Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ρόδος:

Εξηγήσεις και επίσημη ενημέρωση ζητά από την ΕΕΑ ο Μάνος Κόνσολας για το θέμα της ΠΑΕ Ρόδος

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζήτησε επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις για τον αποκλεισμό της ΠΑΕ Ρόδος από το πρωτάθλημα.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι: «Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να διέπουν τη συμμετοχή μιας ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου. Οι κανόνες αυτοί συνδέονται με τη νομιμότητα, τη βιωσιμότητα, την κεφαλαιακή επάρκεια και την υγιή λειτουργία, αφού πρόκειται για ανώνυμες εταιρείες.

Για τα όποια κενά υπάρχουν, η Επιτροπή θα πρέπει να ζητά από τις ομάδες να τα καλύπτουν άμεσα και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, προκειμένου να τους χορηγήσει πιστοποιητικό.

Άλλωστε, η χορήγηση πιστοποιητικού συνδέεται με τη συμμόρφωση στους κανόνες και στις υποδείξεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), ενώ η ίδια η Επιτροπή, από όσο όλοι γνωρίζουμε, έχει επιδείξει ευελιξία και καλοπιστία σε άλλες περιπτώσεις.

Στην περίπτωση της ΠΑΕ Ρόδος, όπως όλα δείχνουν, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αντίθετα, υπήρξε αρνητική απόφαση χορήγησης πιστοποιητικού».

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι σε περίπτωση που η ΠΑΕ Ρόδος προχωρήσει σε νομικές ενέργειες και δικαιωθεί, δυστυχώς, η μη χορήγηση πιστοποιητικού θα έχει οδηγήσει στην απώλεια μιας αγωνιστικής χρονιάς, αλλά και σε πολλαπλές και αρνητικές επιπτώσεις για τη λειτουργία της ΠΑΕ.

Ζητά να αναζητηθεί λύση στο πεδίο του διαλόγου, της καλοπιστίας και της παροχής συγκεκριμένες χρονικής προθεσμίας για να ικανοποιήσει η ΠΑΕ Ρόδος όλες τις υποδείξεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Κύριε Αυγενάκη, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση αποκλεισμού της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ;​

Απορίες και εύλογα ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αρνηθεί τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2.

Σαν νομικός όμως, διακρίνω σοβαρή παραβίαση των κανόνων της χρηστής διοίκησης και υποψίες μεροληπτικής συμπεριφοράς με την παραπομπή του φακέλου της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ στην Εισαγγελία, και την άρνηση της Επιτροπής να δεχθεί τις αντιρρήσεις της ομάδας.

Κύριε Υπουργέ, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που διάφοροι γνωστοί – άγνωστοι σκοτεινοί μηχανισμοί, επιχειρούν να τιμωρήσουν την ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ και να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ομάδας των ελαφιών επί 3 συνεχείς αθλητικές περιόδους.

Κύριε Υπουργέ, η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ και ο Α.Σ. Ρόδου δεν ανήκουν στους προέδρους και στα διοικητικά συμβούλια, είναι σώμα της τοπικής κοινωνίας και ανήκει στους φιλάθλους τους. Οι ομάδες μας χρόνια τώρα υπηρετούν και καλλιεργούν τον αθλητισμό και προβάλλουν τη Ρόδο μας στο Πανελλήνιο.

Η άρνησή σας να δεχθείτε την αντιπροσωπία της ομάδας δηλώνει περίεργες εμμονές και εκδικητικότητα που δεν προσήκει στη θεσμική ιδιότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Αυτά που κάνατε στους εκπροσώπους και την ομάδα της Ρόδου, ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΤΕ να τα κάνετε σε εκπροσώπους και ομάδες της πατρίδας σας, της Κρήτης;

Στην ορθή διακυβέρνηση, δεν χωρούν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Γι’ αυτό σας καλούμε να επανεξετάσετε ΑΜΕΣΑ την αίτηση θεραπείας της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ, προκειμένου να συμμετάσχει η ομάδα του νησιού μας στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2. Διαφορετικά το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ και θα το πληρώσετε σύντομα. Οι Ροδίτες μπορεί να είναι ευγενείς, αλλά δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν την αδικία.

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Τ. Δήμαρχος Ρόδου – Δικηγόρος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»