Βαθμολογία

Μία ισοπαλία, σαν…νίκη για την ΑΕΛ K17 (PICS)

Το πρωί της Τετάρτης (15/9) στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΛ στα Δένδρα αγωνίστηκε η ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ (SL - Κ17) κόντρα στην Ξάνθη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ομίλου Β’.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Η ομάδα του Θοδωρή Στεργιάδη θα εκπροσωπήσει την ΠΑΕ ΑΕΛ και την πόλη της Λάρισας φέτος στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας και το πρώτο δείγμα γραφής ήταν άκρως ενθαρρυντικό. Γυμναστής της ομάδας είναι ο κ. Γιώργος Παντελίδης και προπονητής τερματοφυλάκων ο κ. Θοδωρής Κυριακούλης.

Το τελικό 0-0 αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αν αναλογιστούμε πως η συγκεκριμένη ομάδα φτιάχτηκε πριν από λίγες ημέρες (Η ΠΑΕ ΑΕΛ περίμενε να μάθει από την SL αν γίνει δεκτό το αίτημα για συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κ17 μέχρι την τελευταία στιγμή…).

Παρόλα αυτά λοιπόν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ γέμισαν με ικανοποίηση όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση και άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Η δουλειά που γίνεται στις υποδομές της ΠΑΕ φάνηκε σήμερα, αφού υπάρχει πολύ μεγάλη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Στο αγωνιστικό μέρος, η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από αρκετή ζέστη. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μόχθησαν για το καλύτερο και στο τέλος η ΑΕΛ πήρε τον βαθμό, ενώ από την άλλη η Ξάνθη αν και είχε πολύ μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας περιορίστηκε σημαντικά από το πολύ καλό κοουτσάρισμα του προπονητή της ΑΕΛ κ. Θοδωρή Στεργιάδη.

Φάσεις το παιχνίδι δεν είχε πολλές, με την ΑΕΛ να έχει και μία αναγκαστική αλλαγή στο 26’, αφού ο Μπαντραλέξης τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ματς.

Η Ξάνθη είχε δύο καλές στιγμές με τους Τουλουμενίδη και Δεληγιαννίδη. Από την άλλη η ΑΕΛ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της με τον πολύ δραστήριο Νινίκα στο 23’ να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 45’ η Ξάνθη παραλίγο να κάνει τη «ζημιά», αφού η φάση ξεκίνησε από φάουλ και ο Γουναρίδης από κοντά πήρε τη κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν ελάχιστες και κυρίως παίχθηκε ένα παιχνίδι τακτικής με την ΑΕΛ που κατάφερε να κρατήσει την εστία της ανέπαφη. Η μεγαλύτερη φάση της Ξάνθης ήταν στο 52’ με το δοκάρι του Τσελεπάκη, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 87’ εκτέλεσε το φάουλ, απέκρουσε σωτήρια ο πολύ καλός Γιώτας.

ΑΕΛ (Θοδωρής Στεργιάδης): Γιώτας, Πιτσιδήμος, Χαλδούπης, Μπαντραλέξης (26’ λ.τ. Μπάντελης), Ντιντής, Μπαγιώτας, Ασίκογλου, Μπόγδανος (75’ Τσιμπίνης), Νινίκας, Πινακάς, Γκουντάρας (46’ Καζάκος).

Ξάνθη (Κώστας Προδρομίτης): Ταξίδης, Μητρούσης (81’ Ανηπαρόπουλος), Βαρσάμης (75’ Γιαρμαντζίδης), Γουναρίδης, Θωμάι, Τσελεπάκης, Ζαχαρής, Τηλαβερίδης (75’ Τσολακίδης), Νικολαΐδης (81’ Μπουτζικούδης), Δεληγιαννίδης (46’ Αγοραστός), Τουλουμενίδης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Ασλανίδης Γεώργιος (Πιερίας) με βοηθούς τους Κουτσικανίδη Γεώργιο (Πιερίας) και Καλορογιάννη Θωμά (Πιερίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο κ. Ζήλος Αντώνης (Λάρισας).