Βαθμολογία

Πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από τη Super League στη Super League 2

Παραμένει η εκκρεμότητα για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν τη νέα σεζόν στη Super League 2. Η Super League αποφάσισε… σέντρα στη ΓΣ της Πέμπτης και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 11/9. Παράλληλα, εγκρίθηκε η προκήρυξη, στην οποία προβλέπεται, ότι θα υποβιβαστεί απευθείας στην Super League 2 η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, ενώ η προτελευταία θα κληθεί να δώσει μπαράζ με τη δεύτερη της βαθμολογίας της SL2.

Αυτό όμως δεν συμφωνεί με το αίτημα που έχει καταθέσει η Super League 2 στην ΕΠΟ. Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία από φέτος θα έχει 36 ομάδες, μετά την αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε και τη συμμετοχή των ομάδων Β.

Γι’ αυτό ζητά να ανέβουν απευθείας οι πρώτες δύο ομάδες και η τρίτη να παίξει μπαράζ με την τρίτη από τέλος της βαθμολογίας της Super League.

Η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ και αναμένεται να απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή που θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα, πριν την έναρξη της Super League, μιας και θα κληθεί να εγκρίνει την προκήρυξη.

Εξάλλου, η Super League 2 έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με ένα από τα θέματα να είναι η έγκριση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

onsports.gr