Βαθμολογία

Συνάντηση με το Ευθύμιο Μπακογιάννη είχε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη είχε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, στην Αθήνα.

Εξετάστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη σύνταξη μελετών των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων  σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τεμπών. Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε με τις πρώτες εντάξεις. Η ένταξη του Δήμου Τεμπών στο πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί για τον μήνα Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπως ενημέρωσε το Δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπακογιάννης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζητήθηκε η κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων που βρίσκονται στο Δήμο και ο τρόπος χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος από το Πράσινο Ταμείο, το Ταμείο Ανάκαμψης  ή από  άλλα εργαλεία του Δημοσίου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν ακόμη θέματα που αφορούν την ανακύκλωση αλλά και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, δεδομένου μάλιστα ότι ο Δήμος Τεμπών ανέθεσε σε εταιρεία τη σύνταξη μελέτης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), που προβλέπει τη δημιουργία σταθμών φόρτισης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

«Είχαμε μία εξαιρετική και εποικοδομητική συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Ευθύμιο Μπακογιάννη. Θεωρούμε ότι η έγκριση σύνταξης  των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για το Δήμο μας θα συμβάλει στην ενίσχυση των τοπικών υποδομών, μέσω της βιώσιμης πολεοδομικής  ανάπτυξης και την ολοκλήρωση του εδαφικού σχεδιασμού τοπικού επιπέδου. Θα δημιουργήσει επίσης, συνθήκες ασφάλειας δικαίου για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ως δημοτική Αρχή παρακολουθούμε και περιμένουμε με ανυπομονησία την πορεία εξέλιξης του έργου.  Επιπλέον, ένα άλλο σοβαρό θέμα το οποίο συζητήθηκε είναι να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης των Δήμων  για την κατεδάφιση των επικίνδυνων και των εγκαταλελειμμένων ετοιμόρροπων κτιρίων» υπογράμμισε, κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.