Βαθμολογία

Conference League: Οι όμιλοι της νέας διοργάνωσης

Έτσι διαμορφώθηκαν οι οκτώ όμιλοι του Conference League. Μια νέα διοργάνωση της UEFA, το Conference League, μπήκε στη ζωή μας από φέτος και σήμερα διενεργήθηκε η κλήρωση της φάσης των ομίλων, στην Κωνσταντινούπολη. Ο τελικός του Conference League θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στα Τίρανα.

Αν και τρίτη στη σειρά διοργάνωση, το Conference League φιλοξενει κάποιες δυνατές ομάδες, όπως η Ρόμα και η Τότεναμ, με την κλήρωση να μην τους βάζει δύσκολα.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον 6ο όμιλοκαι είναι στο χέρι του να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στον 3ο όμιλο, η ομάδα του Μουρίνιο θα αντιμετωπίσει τις Ζόρια, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Μπόντε Γκλιμτ, ενώ η Τότεναμ στον 7ο όμιλο θα παίξει με τις Ρεν, Φίτεσε και Μούρα.

Η πρεμιέρα των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 21 Οκτωβρίου, στις 4 Νοεμβρίου, στις 25/11 και στις 9 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους ομίλους του Europa Conference League προκρίνονται στη φάση των «16». Από την πλευρά τους, οι δεύτεροι των ομίλων του Europa Conference League πηγαίνουν στον «νοκ άουτ» γύρο των πλέι οφ, όπου θα ενταχθούν και οι ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στη φάση των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Conference League:

1ος όμιλος
Λασκ Λιντς
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αλασκέρτ
Ελσίνκι

2ος όμιλος
Γκεντ
Παρτιζάν
Φλόρα Τάλιν
Ανόρθωση

3ος όμιλος
Ρόμα
Ζόρια
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μπόντε Γκλιμτ

4ος όμιλος
Άλκμααρ
Κλουζ
Γιάμπλονετς
Ράντερς

5ος όμιλος
Σλάβια Πράγας
Φέγενορντ
Ουνιόν Βερολίνου
Μακάμπι Χάιφα

6ος όμιλος
Κοπεγχάγη
ΠΑΟΚ
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς

7ος όμιλος
Τότεναμ
Ρεν
Φίτεσε
Μούρα

8ος όμιλος
Βασιλεία
Καραμπάκ
Καϊράτ Αλμάτι
Ομόνοια