Βαθμολογία

Πως διαμορφώνονται οι δύο όμιλοι στη νέα Super League 2

Με τις προσθήκες των Πανιωνίου, Ζακύνθου, Αστέρα Βλαχιώτη και Απόλλωνα Πόντου που αντικατέστησαν Ιάλυσο, Ορφέα Ξάνθης, Παναχαϊκή, Σαντορίνη συμπληρώθηκε εκ νέου το “παζλ” της νέας Super League 2. Ως γνωστόν, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια.

Επίσης, σε κάθε όμιλο θα συμπεριληφθούν δύο ομάδες Β’ από τις τέσσερις που έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο ΠΑΟΚ Β’ θα είναι σίγουρα στον Βόρειο όμιλο ενώ πιθανότατα ο Ολυμπιακός Β’ θα είναι στον Νότιο όμιλο. Για το που θα αγωνιστούν ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκός Β’, το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί κλήρωση. Αν ισχύσουν και εκεί αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, τότε θα είναι η ΑΕΚ Β’ αυτή που θα πρέπει να τοποθετηθεί στον Βόρειο όμιλο.

Βέβαια, επειδή μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος. Υπενθυμίζεται ότι Θεσπρωτός και Καβάλα, όσο κι αν οι άνθρωποί τους δηλώνουν πεπεισμένοι ότι θα δικαιωθούν, δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη Super League 2 καθώς ακόμη ισχύει η “κόκκινη κάρτα” που έχει δεχθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενώ υπάρχουν αρκετοί φάκελοι ακόμη για να εξεταστούν.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι όμιλοι θα διαμορφωθούν ως εξής:

Βόρειος Όμιλος
Αλμωπός Αριδαίας
Αναγέννηση Καρδίτσας
Απόλλων Λάρισας
Απόλλων Πόντου
Βέροια
Δόξα Δράμας
Ηρακλής
Θεσπρωτός
Καβάλα
ΑΕΛ
Νίκη Βόλου
Ξάνθη
Ολυμπιακός Βόλου
Πανσερραϊκός
ΠΑΟΚ Β
Πιερικός
Τρίκαλα

+1 από ΑΕΚ Β, Παναθηναϊκός Β (πιο πιθανό) ή Ολυμπιακός Β (λιγότερο πιθανό).

Συνεπώς, σε σχέση με όσα ίσχυαν στις 11 Ιουλίου, στον Βόρειο όμιλο, η μόνη διαφοροποίηση είναι η αντικατάσταση του Ορφέα Ξάνθης από τον Απόλλωνα Πόντου.

Νότιος Όμιλος
Αιγάλεω
Αστέρας Βλαχιώτη
Διαγόρας
Επισκοπή
Εργοτέλης
Ζάκυνθος
Ηρόδοτος
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Καραϊσκάκης
Κηφισιά
Λεβαδειακός
ΟΦ Ιεράπετρας
Πανιώνιος
Ρόδος
Χανιά
Ολυμπιακός Β (πιο πιθανό)

+1 από ΑΕΚ Β, Παναθηναϊκός Β.

Στον Νότο, υπάρχουν τρείς αλλαγές, με τις ομάδες του Αστέρα Βλαχιώτη, της Ζακύνθου και του Πανιωνίου να παίρνουν τις θέσεις του Ιάλυσου, της Παναχαϊκής και της Σαντορίνης.

Πηγή: katerinisport.gr