Βαθμολογία

Οριστική αναβολή στην πρεμιέρα - Προς 11-12 Σεπτεμβρίου η σέντρα

Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο, οριστικά και αμετάκλητα, θα υπάρχει σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1. Η προγραμματισμένη για τις 12:30 τηλεδιάσκεψη της λίγκας αναβλήθηκε ομόφωνα πριν καν αρχίσει, ενώ αποφασίστηκε να μην μπουν στον κόπο να γίνουν ούτε οι επαναληπτικές τηλεδιασκέψεις την Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Πλέον η λίγκα θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη, 31 Αυγούστου, με σκοπό να υπογραφεί τότε η προκήρυξη και να γίνει η τροποποίηση για την κεντρική διαχείριση.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει (αν δεν υπάρξει κάποιο νέο απρόοπτο), στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, καθώς για τις επόμενες δύο εβδομάδες υπάρχουν υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Σε αυτές οι περισσότερες λίγκες της Ευρώπης θα οδηγηθούν με 2, 3 και 4 αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί, ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα θα παραμένει σε απραξία.

Στις τάξεις της διοργανώτριας αρχής ευελπιστούν πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες των πέντε τηλεοπτικά «άστεγων» ΠΑΕ (Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) με την COSMOTE TV και έτσι ένα βασικό αγκάθι θα έχει ξεπεραστεί.

Ασφαλώς ένα ακόμη ζήτημα αφορά στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από τη σεζόν 2023/24, για την οποία δεν υπάρχει συνολική αποδοχή. Σημειώνεται πως για να αλλάξει το καταστατικό και να υπογραφεί η προκήρυξη απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή τα 3/4 της λίγκας.

Η ανακοίνωση: Ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε, όπως οριστεί Γ.Σ. την Τρίτη 31/8/2021 στις 12:00 (με θέματα την έγκριση της προκήρυξης και την τροποποίηση του καταστατικού). Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές Γ.Σ. της Τετάρτης (25/8) και της Παρασκευής (27/8), δε θα διεξαχθούν.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες υλικής και χρηματικής ενίσχυσης πυρόπληκτων, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Η Super League θα σταθεί αρωγός, τόσο σε θεσμικούς φορείς ενίσχυσης πυρόπληκτων συμπολιτών μας, όσο και σε φιλοζωικούς οργανισμούς.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε όπως το Πρωτάθλημα Super League K19 ξεκινήσει στις 28/8 και το Πρωτάθλημα Super League K17 στις 4/9.

sport-fm.gr