Μόνο καλή και προς την σωστή κατεύθυνση δεν ήταν η εικόνα που έβγαλαν το πρωί στον ΣΚΑΙ δύο από τους πιο γνωστούς και προβεβλημένους γιατρούς της χώρας. Ο λόγος για τον Νίκο Καπραβέλο και τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Αφορμή αποτέλεσε η περιγραφή του πρώτου για την κατάσταση που επικράτησε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Παπανικολάου όταν λόγω έλλειψης κρεβατιού σε ΜΕΘ οι γιατροί κλήθηκαν να διαλέξουν αν θα έβαζαν ένα παιδί που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας ή έναν πολίτη που δεν είχε εμβολιαστεί.

«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Ευτυχώς λύση βρέθηκε μέσω εσωτερικών αλλαγών, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, όμως η δήλωση αυτή δεν άρεσε και τόσο στον έμπειρο πνευμονολόγο, ο οποίος μετά το διάλειμμα για διαφημίσεις εξέφρασε τις ενστάσεις του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος…

  • Βασιλακόπουλος: Αυτη τη στιγμή η πληρότητα που έχουμε στην Ελλάδα σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κάτω από το 50%. Αν δεν έβρισκε το παλικάρι ο άλλος άνθρωπος στο Παπανικολάου, κάπου αλλού θα έβρισκε.
  • ΚαπραβέλοςΌχι, δεν είναι έτσι κ. Βασιλακόπουλε, μην στρογγυλεύετε τα πράγματα.
  • ΒασιλακόπουλοςΚύριε Καπραβέλο έχουμε 100% πληρότητα σε όλη την Ελλάδα στις ΜΕΘ;
  • ΚαπραβέλοςΚύριε Βασιλακόπουλε δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής σε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Σε παρακαλώ… Ούτε για Covid, ούτε για non Covid. Κύριε Βασιλακόπουλε, εμείς τραβήξαμε τα ελέη του Χριστού.
  • ΒασιλακόπούλοςΔημιουργείτε εντυπώσεις συνεχώς. Συγχαρητήρια που τα καταφέρατε.
  • ΚαπραβέλοςΣεβαστείτε…
  • ΒασιλακόπουλοςΜην μου κάνετε ηθικό μάθημα τώρα.

Κάπου εκεί επενέβη ο Γιώργος Αυτιάς που επιχείρησε να ηρεμίσει τα πνεύματα, με τον κ. Καπραβέλο να λέει πως «ο κύριος Βασιλακόπουλος στρογγυλεύει τα πράγματα. Δεν είναι σωστό κύριε Βασιλακόπουλε».

Οι τόνοι στη συνέχεια άρχισαν να πέφτουν, με τον κ. Καπραβέλο να εκφράζει τον φόβο για το τί μπορεί να ακολουθήσει στη συνέχεια σχετικά με την πληρότητα στις ΜΕΘ και τον κ. Βασιλακόπουλο να τονίζει ότι δεν έχουν «φρακάρει» οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην χώρα.

*gazzetta.gr