Βαθμολογία

Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς με μεγάλη ανατροπή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού έχασε το 1ο σετ και παραλίγο να βρεθεί πίσω με break στο ξεκίνημα του 2ου, βρήκε όμως τρόπο να κερδίσει τον ψυχωμένο Lorenzo Sonego και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

Δεν είχε εύκολη αποστολή, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε μέσα στον αγώνα να βρει τις λύσεις απέναντι στον παθιασμένο και πολύ επιθετικό Lorenzo Sonego, για να πάρει τη νίκη επί του Ιταλού με 5-7, 6-3, 6-4 και να προκριθεί στα προημιτελικά του Western & Southern Open.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αμφότεροι οι δυο παίκτες έχασαν από 2 ευκαιρίες για να κάνουν το break. O Sonego είχε τη μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 3ο game, όταν ο Στέφανος επέστρεψε από το 1-1, 15-40 για να κάνει το 2-1. Λίγο αργότερα ο Έλληνας είχε δυο break points (όχι συνεχόμενα) στο 6ο game για το 4-2, αλλά ο Ιταλός έμεινε όρθιος και ισοφάρισε σε 3-3.

Τελικά το break ήρθε για τον Sonego στο πολύ κρίσιμο 11ο game, όταν πίεσε ξανά το σερβίς του Στέφανου, που στη 2η ευκαιρία του Sonego για break σ’ αυτό το game (και 4η συνολικά) έκανε ένα μοιραίο διπλό λάθος και υπέστη το break. Ο Ιταλός στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 7-5 και κατέκτησε το 1ο σετ.

Είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα ο Sonego και στο ξεκίνημα του 2ου σετ και μια μοναδική τριπλή ευκαιρία για να πάρει για τα καλά το πάνω χέρι, ο Στέφανος όμως σε ένα κομβικό σημείο και για τη συνέχεια του παιχνιδιού, κατόρθωσε να κερδίσει 5 πόντους στη σειρά και να κερδίσει το 1o game του σετ.

Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break o 23χρονος πρωταθλητής μας, ο οποίος άλλαξε για τα καλά τα δεδομένα και δεν κοίταξε πίσω του ξανά σ’ αυτό το σετ, φτάνοντας με ασφάλεια χάρη στο σερβίς του στο 6-3.

Και στο επόμενο σετ το break ήρθε με το καλημέρα για τον Στεφ, που προηγήθηκε με 2-0 και επίσης δεν επέτρεψε στον Sonego να αντιδράσει. Είχε πολλές ευκαιρίες για το double break o Έλληνας παίκτης και μπορεί να μην το πέτυχε, με τον Sonego να σβήνει 6 break points συνολικά, αλλά και πάλι το ένα break ήταν αρκετό για να τον φέρει στη νίκη, αφού το δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου σ’ αυτό το σετ.

Αυτή ήταν η 47η νίκη σε 60 αναμετρήσεις για φέτος για τον Στέφανο (47-13), που προκρίθηκε στον 13ο προημιτελικό του για φέτος, στην 16η διοργάνωση που συμμετέχει! Την Παρασκευή θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον 9ο φετινό του ημιτελικό, δεύτερο διαδοχικό σε Masters (3ο συνολικά για φέτος), αφού την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ημιφιναλίστ στο Masters του Καναδά στο Τορόντο.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει το νικητή της τελευταίας σημερινής αναμέτρησης, μεταξύ του Matteo Berrettini και του Felix Auger-Aliassime.